Готуємо шкіру до весни

Незважаючи на березневий сніг, сонце з кожним днем світить все яскравіше, а це означає, що настав час переходити від зимового до весняного догляду за шкірою обличчя. З настанням теплих днів процеси перебудови всього організму зачіпають і дерму також:

  • активізуються сальні залози, і з'являється жирний блиск, акне та подразнення;
  • зимові вітри і морози можуть викликати сухість і лущення шкіри;
  • поява першоцвітів, сережок на вільсі та березі для когось обертаються алергічними реакціями: почервонінням, набряками, свербінням;
  • перші промені сонця провокують посилення пігментації, поява плям і ластовиння;
  • шкіра виглядає тьмяною, в'ялою, втомленою, її тургор знижений.

Весна, на жаль, приносить не тільки тепло та сонце, а й безліч проблем, з якими, проте, ви цілком можете впоратися, доклавши трохи зусиль.

Раціон харчування та вітаміни для здорової шкіри навесні

Після зимових хуртовин і морозів вашому обличчю, як ніколи, потрібен гарний догляд. Перш ніж переходити до косметичних засобів, навіть таких ефективних, як корейські, займіться собою. Для того, щоб радіти своєму відображенню в дзеркалі та отримувати щирі компліменти, почніть приймати вітамінні добавки.

Можна купити в аптеці готові біокомплекси або зупинити свій вибір на вітамінах А і С. Саме вони здатні підштовхнути вироблення колагену, підвищити тонус і подарувати такий бажаний ефект омолодження.

Без вітамінів групи В теж не обійтися: вони уповільнюють процеси старіння, сприяють розгладженню зморшок, прискорюють метаболізм і запускають клітинну регенерацію.

Якщо у вас є така проблема, як гіперпігментація, необхідно захищати шкіру від активного сонця. І найкраще з цим справляються корейські та китайські косметичні засоби з SPF. Але все ж таки починати слід з прийому вітамінів К і Е (токоферол). Вони захищають дерму від УФ-променів, допомагають боротися з ластовинням і негарними плямами, знімають запалення.

Ну і, звичайно, не забуваємо про правильне та здорове харчування. При дерматологічних проблемах протипоказана гостра, жирна та смажена їжа, борошняне та солодощі, напої з консервантами та кавою. Наслідком неправильного харчування можуть стати діатези, висипання, набряклість. Тому навесні віддаємо перевагу молодій зелені, багатим на вітаміни і мікроелементи, сезонним овочам і фруктам, свіжим сокам. Питний режим дуже важливий. Навесні ваша шкіра потребує інтенсивного зволоження не лише зовні – масками та кремами – а й зсередини. За чисту воду та трав'яні чаї в достатній кількості (в середньому 2-2,5 літри на день) організм вам буде вдячний.

Допомогти шкірі швидко відновитись після зими здатні спеціальні вправи, спрямовані на покращення кровотоку в дермі. Це не тільки самомасаж, а й курс фейс фітнесу, заснованого на техніках, що розслаблюють та тонізують м'язи. У комплексі з корейськими зволожуючими та поживними кремами та масками регулярне виконання вправ для обличчя допоможе підвищити тургор шкіри, підтягнути овал, активізувати кровообіг, освіжити колір обличчя. Вже за кілька тижнів ви помітите, що минули набряки і сліди втоми, і шкіра тішить здоровим виглядом і сяє свіжістю.

Рекомендації косметологів щодо догляду за шкірою навесні

Прагнучи комплексного відновлення шкіри після довгої зими, не забувайте про те, що воно повинно проводитися правильно. З підвищенням температури повітря необхідно перейти на більш легкі косметологічні продукти, що освіжають епідерміс. Але до застосування шкіру теж треба готувати:

  1. Відлущування. Для початку слід подумати про легкий скраб або пілінг з фруктовими кислотами (типу скатки). Вітамін С у складі таких засобів змусить шкіру сяяти. Однак, не захоплюйтеся: при сухій шкірі пілінги показані 1 раз на тиждень, при жирній – не частіше ніж 2 рази на тиждень. Видаливши зроговілі лусочки, нанесіть на обличчя регенеруючий засіб з антиоксидантними та зволожуючими інгредієнтами.
  2. Очищення шкіри. Не забувайте ретельно очищати шкіру навесні. Систематичне використання засобів для очищення допоможе ефективно прибрати жир, забруднення, алергени. Тим самим ви значно зменшите ризик появи запалень та висипань. Однак косметологи не радять вибирати агресивні пінки, здатні пересушити будь-яку шкіру, окрім жирної. Ідеально підійдуть гідрофільна олія або м'який лосьйон з гіалуроновою кислотою та керамідами.
  3. Зволоження. Легкі гідратуючі корейські продукти (концентровані сироватки, креми, олії) добре утримують вологу в епідермісі за умови нанесення на очищену та тонізовану шкіру. Популярним продуктом є сироватка Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule, з пептидами, пробіотиками та ніацинамідом, яка ефективно відновлює шкіру, яка втомилася після зими. Якщо все ж таки вам потрібні активніші зволожуючі засоби, вибирайте тонери. Вони допоможуть підтримати баланс, забезпечать додаткове зволоження шкіри, допоможуть дермі ефективніше засвоїти есенції та креми, такі як Veze Hyaluronic Acid Caviar Hydrating Essence з екстрактом ікри або Medi Peel Power Aqua Cream c інтенсивною зволожуючою дією завдяки вмісту 8 типів гіалуронової кислоти.
  4. Захист від сонячного проміння. Косметологи рекомендують обов'язково захищати свою шкіру від ультрафіолету при виході на вулицю навіть на короткий час. Вибирайте сонцезахисні креми та не забувайте відновлювати покриття кожні дві години. Ступінь захисту (фактор SPF) підбирається залежно від місця знаходження (місто, пляж, гори) та часу (менше – вранці та ввечері, більше – ближче до полудня). Навесні найбільш затребуваним форматом сонцезахисних засобів є крем (наприклад, Images Sunscreen Whitening Anti-Freckle Gelante Termico Control SPF 35 із захистом від ультрафіолету та ефектом освітлення), спекотним літом – гелі та спреї типу Cica Regen Anti Dust Sun Gel SPF 50+ PA++ центеллою або JMSolution Luminous Pearl Sun Spray SPF 50+ зі зволожуючою дією.

Популярні косметичні засоби для весняного догляду

Універсального набору корейських доглядових засобів для обличчя не існує через різні типи шкіри та її вік. Але для вашої весняної косметички можна порекомендувати продукти, які будуть актуальними та ефективними майже для всіх. Найпопулярніші та корисні б'юті-засоби зібрані в таблиці:

Етапи підготовки шкіриПопулярні б'юті-засобиКорейська косметика
Відлущенняпілінги

скраби, скатки

Cos De Baha Salicylic Acid 4% Serum - сироватка-пілінг з саліциловою кислотою знімає запалення, прибирає ороговілі клітини, сприяє омолодженню, освітлює пігментацію

FarmStay Baking Powder Collagen Pore Scrub – оновлює клітини епідермісу, пом'якшує шкіру, має антивіковий ефект.

Очищениеолії

лосьйони

тонери

Holika Holika Soda Tok Clean Pores Deep Cleansing Oil – гідрофільна олія, ідеально підходить для демакіяжу.

Farm stay Avocado – корейська пінка для вмивання з олією авокадо.

Зволоженнясироватки

креми

олії

COSRX Triple C Lightning Liquid, Klairs Freshly Juiced Vitamin C Serum містять вітамін С, освітлюють пігментні плями, вирівнюють тон, прибирають вікові сліди.

Sulwhasoo First Care Activating Serum із екстрактами корейських рослин сприяє омолодженню на клітинному рівні.

Benton Snail Bee High Content Essence містить муцин равлика та бджолину отруту, які знімають запалення, відновлюють текстуру шкіри.

Bioaqua Hyalo Oligo Dual Recovery Smoothing Cream – зволожує та живить епідерміс.

Bioaqua Vitamin C Moisturizing Essence Cream – зволожує, стимулює регенерацію клітин, вирівнює рельєф та тон шкіри.

Рожева олія Bioaqua Rose Stem Flower Oil повертає шкірі пружність, підтягує та зволожує.

VENZEN Simmondsia Chinensis Seed Oil - універсальна олія для всіх типів шкіри.

Захист від сонцякреми

спреї

Крем Farm Stay Hyaluronic UV Shield Sun Block Cream із високим фактором захисту 50+ ефективно захищає від агресивного сонця, водночас добре зволожуючи шкіру.

Enough Collagen Moisture Sun Cream SPF50+ РА+++ – практично універсальний продукт, який не тільки блокує шкідливий ультрафіолет, але й зволожує, підвищує еластичність, підтягує овал обличчя за рахунок колагену у складі.

Спрей-міст JMSolution Glow Luminous Flower Sun Spray Rose з потужним сонцезахисним фактором SPF 50+++ запобігає фотостарінню дерми, не залишає липкого відчуття на шкірі і змушує її сяяти.

Правильно вибрати косметичні продукти для весняного догляду насправді дуже легко. Просто орієнтуйтеся на потреби шкіри після зими. Якщо відчуваєте сухість і стягнутість, використовуйте корейські б'юті-засоби з гіалуроновою кислотою, равликовим муцином, керамідами. Вони активізують оновлення шкіри, запобігають її лущенню.

При явно недостатньому живленні шкіри варто звернути увагу на косметику з рослинними оліями та екстрактами, вітамінними добавками. Вітаміни групи В, а також А, Е, К, С, D є у складі багатьох пінок для вмивання, сироваток, кремів та масок.

І, звичайно, не забувайте про захисні креми, які повинні або відштовхувати, або поглинати УФ-промені, щоб запобігти фотостарінню шкіри, появі заломів та зморшок.

В онлайн-каталозі інтернет-магазину АЗI представлено багату палітру корейських косметичних продуктів провідних брендів. Ми пропонуємо своїм клієнтам тільки оригінальні засоби, які попередньо пройшли тестування на безпеку та ефективність. Відкрийте для себе світ корейської косметики, що поєднала у собі традиції та інновації, і будьте прекрасні навесні і кожного дня!

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів