Корейська косметика: як відрізнити оригінал від підробки

Корейська косметика сьогодні дуже популярна у всьому світі завдяки своїй якості, інноваційним формулам б'юті-продуктів, яскраво вираженому стійкому ефекту від їх застосування та, звичайно, доступним цінам. Однак зі зростанням попиту на косметику з Азії на ринку з'явилося безліч підробок, тому питання «як відрізнити оригінальну корейську косметику» стає дуже актуальним. Як правило, копії оригінальної продукції створюються з порушенням виробничого циклу, внаслідок чого страждає якість б’юті засобів. Це може призвести до алергічних реакцій, подразнень шкіри, відсутністю очікуваного результату впливу. Для того щоб не потрапити на хитрощі несумлінних продавців, треба знати, як перевірити справжність корейської косметики.

Способи перевірки корейської косметики на справжність

Існує кілька дієвих способів визначення продукції сумнівної якості. Прочитайте їх перелік нижче, і ви знатимете, як розпізнати підробку корейської косметики.

  1. Перевіряйте надійність продавця. Шукайте офіційних дистриб'юторів або продавців, які мають ліцензію на продаж оригінальної косметики.
  2. Порівняння упаковки. Дизайн, колір, написи, нахил шрифту, логотипи повинні відповідати зображенням, які виставлені на офіційних сайтах брендів.
  3. Перевірка наявності сертифікатів та відповідного маркування. Якщо ви не знаєте, що у вас в руках – підробка чи оригінал, пам'ятайте, що брендова корейська косметика завжди має сертифікат безпеки та якості. А маркування має містити дані про дату виробництва, термін придатності та склад б'юті-засобу.
  4. Дослідження запаху та консистенції. Як перевірити корейську косметику по запаху та текстурі? Оригінальні продукти мають своєрідну кремову консистенцію та легкий приємний аромат. Якщо пропоновані вам косметичні засоби різко і неприємно пахнуть, нагадують вазелін, то найімовірніше перед вами контрафакт.
  5. Оригінал чи підробка корейської косметики можна відрізнити по штрих-коду.

Як перевірити корейську косметику на справжність по штрих-коду

Напевно, найпростіший і найвірогідніший спосіб визначити контрафактну продукцію – це перевірити справжність корейської косметики за штрих-кодом.

  1. Для початку зверніть увагу на сам штрих-код: він повинен бути нанесений яскраво, чітко і рівно. Уважно подивіться на його початок: штрих-код продукції корейських виробників завжди починається з цифр 880.
  2. Потім відскануйте його у спеціальному мобільному додатку або скористайтеся спеціальним веб-сайтом для перевірки автентичності різних товарів. Серед найбільш популярних додатків, які підкажуть вам, як визначити оригінал корейської косметики, – Check Cosmetic та Authenticator.
  3. Після сканування ви отримаєте повну інформацію про продукт, включаючи країну виробника, назву, бренд, склад косметичного засобу та інші деталі. Порівняйте цю інформацію з даними, вказаними на упаковці, вони повинні збігатися.
  4. Є ще один варіант, як перевірити корейську косметику на оригінал. Спробуйте звірити номери партії продуктів. Зазвичай цей номер проставляється на дні упаковки літерами та цифрами. Якщо ви не можете знайти номер партії на офіційному сайті бренду, то перед вами – підробка. На жаль, не всі сайти виробників оснащені такою технічною підтримкою.

Враховуйте також, що виробники дорожчих корейських брендів часто додають QR-коди, голограми, якісь додаткові унікальні наклейки, про які є інформація на їхніх офіційних сайтах.

Тепер ви знаєте, як перевірити оригінальність корейської косметики за штрих-кодом, і зможете самостійно визначити підробку.

Чому не варто купувати копії корейської косметики

Бʼюті-продукти з Кореї давно здобули свою репутацію завдяки неперевершеній якості та високій ефективності. Ціна на косметику такого класу не може бути дуже низькою, навіть у сезон знижок або при оголошенні розпродажу. Проте випадки сірого ввезення косметики неналежної якості за низькою ціною періодично трапляються.

Знати, як відрізнити оригінал корейської косметики від контрафакту, дуже важливо з багатьох причин:

  • підробки, як правило, виробляють в антисанітарних умовах;
  • застосування підроблених продуктів може викликати будь-які непередбачувані реакції шкіри;
  • у складі копій можуть бути шкідливі та токсичні інгредієнти, які завдадуть шкоди не тільки обличчю, а й усьому організму.

Більшість контрабанди потрапляє на ринок України з Китаю. Найчастіше китайці підробляють декоративну та доглядову косметику. Для того, щоб не купити спокусливо дешевий фейк із Піднебесної, треба знати, якою буває брендова корейська косметика, як відрізнити оригінал.

Якщо вам так уже хочеться щось придбати за копійки на торгових майданчиках Китаю, типу Aliexpress, Alibaba або Taobao, то нехай це будуть чохли для телефону або повітряні кульки, наприклад. Але тільки не косметика для обличчя. Вибираючи б'юті-продукти, завжди пам'ятайте, як відрізнити підробку корейської косметики, і ваша шкіра скаже вам «дякую».

Де знайти оригінальну корейську косметику в Україні

Ідеальним варіантом була б купівля б'юті-засобів безпосередньо від виробника з Кореї. Але в такий спосіб продають косметику лише великими партіями, та й далеко не всі мають можливість організувати поставки.

Список магазинів, які в Україні продають оригінальну продукцію, є досить вузьким. І серед них виділяється наш інтернет-магазин косметики AZI, де косметика з Кореї представлена дуже широко.

Ми дорожимо своєю репутацією та піклуємось про клієнтів, тому багато років співпрацюємо виключно з офіційними виробниками та перевіреними постачальниками. На запит готові надати всі сертифікати та ліцензії на реалізацію продукції провідних корейських брендів. Наші клієнти можуть бути впевнені в якості та оригінальності косметичних засобів, які виставлені у нашому електронному каталозі.

Стережіться робити покупки у сумнівних продавців у соцмережах, на неперевірених сайтах та торгових майданчиках. І хоча ви тепер знаєте, як перевірити корейську косметику на оригінальність, саме там дуже високий ризик зіткнутися з шахраями. Бажаєте придбати оригінал, приходьте до AZI!

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів