Що таке корейський пілінг-скатка і як ним користуватися

Метод очищення шкіри – пілінг (ексфоліація) – це винахід давніх єгиптян. З тих часів у косметології придумали та використовують 4 види ексфоліації шкіри: механічний скрабування, хімічний, ферментативний та апаратний пілінги. По глибині проникнення та дії виділяють поверхневе, середнє та глибоке очищення. Поєднання різних видів ексфоліації в одній процедурі косметологи практикують давно, а комбіновані засоби очищення для такого домашнього догляду стали практикувати нещодавно. Придумали пілінг скатки корейці, і саме їхня продукція вважається кращою.

Що таке пілінг скатка для обличчя?

Пілінг скатка є інноваційним корейським засобом для домашнього очищувального догляду за шкірою обличчя. Його звичайна форма – гель, але можна купити цей б'юті-продукт і у вигляді крему. Пілінг скатки поєднують ніжне скрабуюче відлущування відмерлих клітин шкіри за допомогою целюлози з делікатним очищенням фруктовими кислотами від бруду, себуму та патологічних бактерій.

Для чого потрібна пілінг скатка

За допомогою пілінгу скатки кожна дівчина або жінка може самостійно проводити регулярні процедури ексфоліації вдома, що дозволяють:

  • стимулювати процеси регенерації та оновлення шкіри;
  • профілактувати появу комедонів (білих та чорних крапок), висипань, прищів акне;
  • вирівняти та тримати рівними тон та рельєф шкіри;
  • висвітлити гіперпігментацію;
  • перешкоджати утворенню дрібних заломів та мімічних зморшок.

А ось навіщо потрібен пілінг скатка ще, так це для звуження пор та матування шкіри в Т-зоні. Лоб, ніс, особливо його крила та шкіра поряд, і центр підборіддя – зона, яка у більшості схильна до жирності. Корейський засіб також допоможе купірувати свербіж в основі крил носа.

Як користуватися корейським пілінгом для обличчя

Особливих премудростей у тому, як використовувати гель скатку, немає. Все просто:

  1. Зніміть макіяж спеціальним засобом.
  2. Ополосніть обличчя проточною водою. Промокніть обличчя серветкою, щоб шкіра була вологою. Висушіть руки.
  3. Нанесіть пілінг тонким шаром на всю поверхню обличчя, за винятком верхніх і нижніх повік. Деякі фахівці радять захистити повіки та зону під очима кремом. Але корейські скатки настільки делікатні, що можна обійтися без такої страховки. Якщо ваша скатка упакована у баночку, набирайте її чистим шпателем. Не заносьте патогенні бактерії всередину упаковки. Засіб не зіпсується, але знизить свою бактерицидну і себорегулюючу ефективність.
  4. Зачекайте 2-10 хвилин. Конкретний час зазначено в інструкції на упаковці засобу і залежить від назв, кількості та концентрації фруктових кислот у складі пілінг скатки.
  5. Протягом 2-3 хвилин робіть легкі погладжуючі рухи масажними лініями. Під подушечками пальців із волокон целюлози почнуть утворюватися маленькі катишки. Не тисніть сильно, робіть так, щоб вони вільно ковзали по шкірі. Нехай і невелике, але збільшення їх розмірів свідчить про якісне очищення.
  6. Ополосніть обличчя проточною водою. Промокніть шкіру серветкою або дочекайтеся її висихання. Нанесіть тонер і продовжіть далі свою індивідуальну рутину.

Найкраще проводити пілінг скатки під час вечірнього догляду. Ця рекомендація є особливо актуальною для сонячних літніх днів або в період відпочинку на високогір'ї. Вплив фруктових кислот робить шкіру беззахисною перед ультрафіолетовими променями, і в деяких випадках навіть засоби із SPF 50 або навіть 50+ не гарантують ефективний захист від фотостаріння.

Як часто можна використовувати скатку для обличчя

Пілінг скатки – універсальні засоби доглядової косметики, які можна застосовувати для будь-якої шкіри. Але в залежності від її типу та стану залежить те, як часто можна користуватися скаткою для обличчя:

  • жирний тип шкіри – 3 рази на тиждень чи через день;
  • нормальний тип шкіри – 2 рази на тиждень, наприклад, у понеділок та четвер;
  • сухий тип шкіри – 1 раз на тиждень, у конкретно обраний день, або 1 раз на 10 днів.

Звертаємо вашу увагу, якщо жирна або нормальна шкіра обличчя схильна до сухості або перебуває в стані зневоднення, то необхідно вибирати такий пілінг скатку, у складі якого є гіалуронова кислота та/або інші компоненти, що насичують та утримують вологу.

У яких випадках пілінг-скатка може лише нашкодити

У правилах, як користуватися корейською скаткою, є застереження:

  1. Будь-які процедури очищення, у тому числі й делікатні скатки, заборонено виконувати за наявності дерматитів.
  2. Припиніть використовувати пілінг скатку, якщо на шкірі є ранки, подряпини, фурункули, виразки, загострення герпесу, а також купероз, подразнення або висипання на великій площі шкіри обличчя.
  3. Відмовтеся від процедури після тривалого перебування на сонці без захисту шкіри обличчя за допомогою SPF.

Увага! Як і будь-який інший косметичний засіб, перед використанням пілінг скатки на обличчі бажано протестувати її на шкірі ліктьового згину. Деякі компоненти можуть спричинити алергічну реакцію.

Як діє корейський пілінг-скатка

Механізм дії, що обережно очищає обумовлений базовим складом корейських пілінг-скаток:

  1. Фруктові кислоти розчиняють себум, який склеює частинки відмерлих клітин та забиває розширені пори;
  2. Натуральна мікроцелюлоза скочується в катишки, і збирає на себе бруд і ороговілі частинки.

На те, як діє пілінг скатка впливають й інші активні доглядові компоненти, які включені в її склад. Наприклад, додана гіалуронова кислота надасть додатковий зволожуючий ефект, екстракт алое вера ефективно купірує запальні процеси, а скатка з церамідами сприятиме активному омолодженню.

Корейські пілінг скатки: ТОП-3 від AZI

З асортименту пілінг-скаток в інтернет магазині азіатської косметики AZI найбільший попит мають універсальні засоби корейських та китайських брендів.

Пілінг-скаткаАктивні компоненти складу та діяОб'єм
Farm Stay Real Avocado Deep Clear Peeling Gel, бренд FarmStay

Авокадо, алантоїн, зелений чай, троянда, камелія.

При регулярному застосуванні усуваються пігментація та зморшки, вирівнюється рельєф шкіри.

100 мл
Hymey`s Lemon Exfoliating Gel, бренд Images

Фруктові кислоти лимона та стеркулії пекучої, екстракт алоє.

Прибирає тьмяність, зволожує та делікатно очищає будь-який тип, у тому числі проблемну шкіру.

120 мл
Peach Extract Fruit Acid Exfoliation, бренд BIOAQUA

Екстракт та фруктові кислоти персика, екстракт женьшеню та гіалуронова кислота.

Очищає, тонізує та живить чутливу шкіру.

140 мл

На закінчення нагадаємо, навіть правильне застосування корейської пілінг-скатки не замінить щоденний, ранковий та вечірній догляд. Тільки правильно підібрана та регулярна багатоступінчаста корейська рутина допоможе шкірі обличчя виглядати доглянутою, бути молодою та сяяти зсередини здоров'ям.

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів