Навіщо потрібна сироватка для обличчя

Тема нашої розмови сьогодні: Для чого потрібна сироватка для обличчя та як нею користуватися. Але для початку давайте визначимося, що таке сироватка для обличчя

Молочні сироватки для догляду за шкірою обличчя та тіла застосовувалися ще у стародавніх Греції, Римі та Єгипті. У середні віки їх спектр розширюється за рахунок настоїв та відварів лікарських трав та рослин. На початку минулого століття косметологи Голлівуду почали додавати до розчинів рослинних екстрактів ефірні олії та відомі на той момент вітаміни. Масове поширення косметичні сироватки отримали у 60-ті рр., завдяки промисловому виробництву засобів доглядової косметики.

Бум на сироватки для обличчя стався завдяки бажанню жінок Південної Кореї, що сформувалося до початку міленіуму, виглядати ідеально до старості, і використовувати при цьому min макіяжу. Попит народжує пропозицію. Цей перфекціонізм призвів до створення чудодійної багатоступінчастої схеми догляду за шкірою, в центрі якої буквально знаходиться сироватка для обличчя. Це сьогодні – засіб для щоденного догляду, в якому діючі речовини присутні в максимально допустимій концентрації та формах, що прискорюють швидкість і підвищують глибину проникнення.

Для чого потрібна сироватка для обличчя

Що робить цей косметичний засіб, навіщо потрібна сироватка для обличчя?

Доведено, і в дослідженнях, і більш ніж 20-річною практикою жінок з різних континентів, що сироватка для обличчя (синоніми – концентрат, серум) не просто вирішує косметичні проблеми, але й робить це на порядок ефективніше, ніж доглядати за шкірою по «старій» європейській схемі: вмивання → тонік → крем.

До речі, більшість ефектів сироватки, але за допомогою тоніка та крему досягти просто не вийде. У них немає високої концентрації речовин, корисних для здоров'я/стану шкіри та її придатків (сальних та потових залоз), а їх форма не дозволяє швидко проникати аж до останнього шару підшкірно-жирової клітковини. Тонік у корейській схемі щоденної рутини замінили на багатофункціональний тонер, головна мета якого – це підготовка шкіри до впливу сироватки миттєвим зволоженням. А в крем корейські косметологи додають речовини пролонгованої та захисної дії.

Види сироваток для шкіри обличчя

Класифікують сироватки для обличчя за параметром для чого вони застосовуються в першу чергу. У назві або в їх описі вказується цільове призначення:

  • зволожуюча;
  • живильна;
  • антиоксидантна, анти-стрес;
  • заспокійлива;
  • регулює вироблення себуму;
  • проти акне та комедонів;
  • проти куперозу, розацеа, темних кіл під очима;
  • відбілююча, проти гіперпігментації;
  • відлущуюча;
  • детокс;
  • тонізуюча, що підтягує контури;
  • вирівнює рельєф;
  • розгладжує зморшки;
  • відновлююча, регенеруюча;
  • омолоджуюча (антиейдж).

Сьогодні серуми, як і інші засоби догляду, зазвичай поєднують кілька ефектів. Зазвичай до зволожуючого ефекту (найзатребуванішому впливу) сироватки додають компоненти, що вирішують інші проблеми. Наприклад, стрес від вільних радикалів, обвисання контурів та в'ялість, бугристість, зморшкуватість, вікова гіперпігментація.

Користь сироваток для обличчя

Покращення шкіри обличчя, поліпшення кровообігу, зміцнення кровоносних судин, підвищення тонусу колаген-еластинового каркасу, зволоження та досить швидке і просте вирішення проблем у домашніх умовах, а не в косметологічному салоні. Ось для чого використовують сироватку для обличчя і яка її незаперечна користь для жінок і чоловіків різних вікових категорій, що стежать за собою.

Але навіть якщо у вас здорова та молода шкіра, регулярне застосування серуму 100% принесе свої плоди. Ви матимете фантастично доглянутий вигляд з сяючою шкірою зсередини, зможете відстрочити її старіння, продовживши молодість, як мінімум, на десятиліття.

Ефективні компоненти сироваток

Баланс активних компонентів та основи у сироватці для обличчя становить 70-90 до 30-10. У нічних, денних або універсальних кремах це співвідношення не перевищує 10 до 90. Найчастіше у сироватках використовуються різні види високомолекулярної гіалуронової кислоти, вітаміни C, E, В3 та А (ретинол), колаген, кислоти, пептиди, кераміди, фактори росту, екстракти класичних та екзотичних трав та рослин. У корейські сироватки часто включають нано-золото, муцин равликів, перли, ластівчине гніздо, протеїни шовку, масло ши, екстракти центели, комбучі, чайного дерева, юдзу,

У складі будь-якої сироватки обов'язково є один або кілька трансдермальних переносників – енхансерів – речовин, що виконують для активних компонентів роль підсилювачів дії та транспортних систем, що допомагають їм подолати захисний бар'єр шкіри та проникнути максимально глибоко.

Назва сироватки (Південна Корея)Головний ефект та інші впливиОсновні активні компоненти
Farm Stay Collagen & Hyaluronic Acid All-In-One AmpouleЗволоження + омолодження, боротьба з гіперпігментацією, антиоксидантний захист, купірування запалень.Гіалуронова кислота, колаген, ніацинамід В3, олія жожоба, аденозин, екстракти гамамелісу, червоні водорості, коріння солодки, камелії.
Cos De Baha Azelaic Acid 10% SerumАнтиакне, антикупероз + розсмоктування проблем постакне, очищення та профілактика комедонів (чорних крапок), освітлення пігментації, вирівнювання тону, прискорення регенерації, зволоження.Азелаїнова кислота 10%, пантенол, ніацинамід, гіалуронова кислота, алое вера, екстракт бузини.
Medi Peel Hyal Kombucha Tea-Tox AmpouleЛіфтинг + зволоження, живлення, відновлення шкірного мікробіота, регулювання вироблення себуму, купірування запалень, антиоксидантний захист.Екстракт комбучі 70%, ніацинамід, рожева та мандаринова вода, екстракти центели, груші, персика, дині, зеленого чаю, сосни, жасмину, ферменти, олія насіння баобабу, цераміди, гіалуронова кислота.
FORTHESKIN Snail Solution AmpouleРозгладжування зморшок + тонізує, вирівнює тон і рельєф, зволожує, живить, має антибактеріальну дію.Муцин равлика, ніацинамід В3, пантенол, 4 види гіалуронової кислоти, екстракти кори верби, кипарису, шоломника, кориці, материнки, портулаку, ферменти молока та сої.
Medi Peel Mezzo Filla Eye SerumОсвітлення та підтяжка шкіри в зоні під очима + зволоження, зняття набряклості, розгладження гусячих лапок, захист від окислювального стресу вільних радикалів.Гіалуронова кислота, ніацинамід В3, аденозин, алантоїн, нано-золото, екстракти водоростей, ірландського моху, конопель, туї, примули, перили, орегано, розмарину, чебрецю.

До списку синтетичних та природних енхансерів входять: циклодекстрини, наночастинки, гідрогелеві системи, саліцилова та олеїнова кислота, лецитин, сечовина, алое, ефірні олії, екстракт плодів шипшини. Досить часто це завдання покладають на бутиленгліколь, пропіленгліколь іметил ізосорбід, гіалуронові сфери.

Які проблеми зі шкірою допомагає усунути сироватка

Перерахуємо та коротко опишемо, які найпоширеніші проблеми шкіри обличчя допомагає вирішити регулярне застосування однієї або декількох сироваток.

Сухість

Найчастіша проблема, яку сьогодні вирішують під час щоденної рутини – сухість шкіри. Схильність до сухості властива сьогодні всім типам шкіри, навіть жирного її різновиду. У багатьох сьогодні посилено працюють сальні залози і при цьому всі шари шкіри відчувають нестачу вологи.

Правильний та регулярний багатоступінчастий догляд за шкірою допоможе якщо не миттєво, то протягом кількох днів зволожити її та захистити від втрати дорогоцінної вологи протягом дня, підтримувати її гідроліпідний баланс. Зволожуючі та утримуючі вологу активні компоненти сироватки: гіалуронова кислота, вітамін С, цераміди, трегалоза, бета-глюкан, центелла, комбуча, юдзу.

Акне (комедони, вугрі, постакне)

Підвищене виділення шкірного сала, яке вважається нормальним у пубертаті, з нормалізацією гормонального фону, властивого фертильному періоду, відбувається не у всіх. Сьогодні до 25% людей молодого та зрілого віку та 10% літніх стикаються з необхідністю боротися з підвищеним виробленням себуму, комедонами (чорними та білими точками), вугровим висипом та проявами постакне: плямами та рубцями.

Сироватки для обличчя, які допоможуть розчинити жирові пробки, нормалізувати вироблення себуму, матувати шкіру та захистити шкірний мікробіот від посиленого розмноження пропіонових бактерій акне допоможуть ніацинамід (В3), бензоїл пероксид, цинк, сірка, алантоїн, глини.

Мімічні зморшки, в'ялість

З глибокими зморшками на лобі та носогубними складками сироватка не впорається, хіба що зробить їх менш глибокими. А ось прибрати дрібні та короткі мімічні зморшки, зробити шкіру пружною та еластичною, вирівняти її рельєф, підвищити тонус та трохи підтягнути контури обличчя за допомогою регулярних процедур із серумами можливо. Для подібних ефектів у них мають бути пептиди, гіалурон, колаген, еластин, цераміди, ресерватол, амінокислоти, бакучіол, водорості, ірландський мох.

Як правильно використовувати сироватки для обличчя

Мало правильно вибрати корейський серум. Щоб він показав усю свою міць, треба вміти ним користуватися. Як з'ясовується, не всі мають уявлення, як це робити правильно. Тому даємо відповіді на питання щодо використання сироваток для обличчя.

Як застосовувати сироватки для обличчя?

Правильна схема догляду за шкірою обличчя – черговість процедур:

  1. Очищення гелем/пінкою. Зняття макіяжу гідрофільною олією/молочком.
  2. Тонік (за потреби).
  3. Тонер.
  4. Сироватка.
  5. Емульсія, есенція (за потреби).
  6. Крем.
  7. SPF-захист від сонячного ультрафіолету (лише в ранковій рутині).

Без тонера сироватка також працюватиме. Але, по-перше, результату буде досягнуто на 3-10 днів пізніше. По-друге, ризик нерівномірного поглинання «плямами» та проникнення активних речовин сироватки на різну глибину шкіри зростає до 100%. Після сироватки обов'язковим є нанесення крему. Саме в цей засіб додають допоміжні речовини, які утримують активні речовини сироватки в шкірі та змушують їх працювати активніше і довше.

Скільки разів на день наносити сироватку для обличчя?

Якщо в сироватці є ретинол, висока концентрація вітаміну С, а також AHA-, BHA- або фруктових кислот, то її застосовують тільки у вечірній рутині, а ранковий догляд обов'язково завершують засобом, що захищає шкіру від ультрафіолету. Робити це треба обов'язково, навіть взимку та в похмуру погоду. Решту сироваток використовують і вранці, і ввечері.

Куди наносити сироватку для обличчя?

Так як більшість сироваток для обличчя сьогодні багатофункціональні, то вони наносяться на всю поверхню шкіри обличчя. Зазвичай, серуми для обличчя не наносять на шкіру навколо очей. Для цієї зони виробляють власні сироватки. Зволожуючі, живильні та омолоджуючі серуми чудово підтримують стан шкіри шиї та декольте.

Як часто використовувати сироватку для обличчя?

Загальна рекомендація – застосовувати серум до вирішення проблеми. Після курсу (зазвичай флакон розрахований на нього), якщо проблема не вирішена, необхідно замінити сироватку на іншу, з такою самою основною дією. Застосовувати сироватки можна на регулярній основі, але для підтримки досягнутого ефекту або профілактики виникнення можливих проблем, використовують їх 2-3 рази на тиждень, і застосовуючи їх у разі потреби як «швидку допомогу».

Чи можна застосовувати кілька сироваток одночасно?

Якщо сироватки мають різноспрямовану дію, а їх склади складаються з різних, і при цьому обов'язково сумісних між собою компонентів, то застосовувати їх в одній процедурі одну за одною можна. Якщо інгредієнти дублюються та/або не сумісні, наприклад, вітамін C не можна застосовувати разом із ретинолом, то користуйтеся цими засобами у різний час доби. У конкретному випадку сироватка з вітаміном С застосовується у ранковій рутині, а серум з ретинолом – у вечірній.

Особливість корейських сироваток для обличчя

Корейські сироватки для обличчя в переважній більшості мають легку гелеву консистенцію. Це дозволяє їм бути універсальними. Фактично їх підбирають залежно від стану шкіри для вирішення конкретних проблем, і без урахування її типу.

Ще одна особливість корейських сироваток – їхня висока ефективність і швидкість дії. Ці показники у них майже такі самі, як у брендових космецевтичних та люксових серумів, вироблених у Європі та США, але коштують «корейці» на порядок дешевше.

Запрошуємо до нашого відділу сироваток, де ви напевно підберете для своєї шкіри потрібні доглядові засоби, з урахуванням віку, типу шкіри, її поточного стану та поставлених цілей. Регулярне застосування сироватки в щоденній рутині вранці та ввечері – 100% гарантія здоров'я, молодості та краси вашої шкіри.

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів