Чи потрібний тонер для обличчя: секрети ідеальної шкіри

Перед написанням цієї статті співробітники нашого інтернет-магазину вирішили провести опитування на столичних вулицях, де ставили запитання: Що таке тонер для обличчя та як ним користуватися? Як ми й припускали, жінки у віці плутали цей доглядовий засіб із тональником (тональним кремом), інші – з тоніком. Навіть для більш менш знайомих з корейською косметикою, тонер для обличчя досі залишається «білою плямою». Закриємо інформаційний пробіл, і докладно розповімо про корейський тонер для обличчя – як використовувати його правильно і для чого/навіщо він потрібний.

Що таке тонер для шкіри обличчя

Тонер для обличчя – це косметичний гелеподібний або рідкий засіб, що з'явився на ринку б'юті-індустрії завдяки виникненню, популяризації та поширенню корейської багатоступеневої системи догляду за обличчям. Він (toner) однозначно потрібен у догляді за обличчям власницям сухої та дуже сухої шкіри.

Для чого потрібний тонер для обличчя

Тонер є доглядовим косметичним продуктом, головна мета якого – миттєве зволоження всіх шарів шкіри, з відновленням її природного рівня pH, що неминуче порушується при очищенні навіть делікатними засобами для вмивання. Крім цього, зволоження шкіри тонером є гарною підготовкою її до поглинання косметичних засобів наступних етапів догляду. Тут добре працює аналогія із сухою губкою для миття посуду. Якщо вона волога, то вбирає миючий засіб легше та рівномірніше.

Однак переважна більшість тонерів сьогодні багатофункціональна. Перерахуємо те, що робить тонер для обличчя, крім гідратації та нормалізації pH. Залежно від допоміжних компонентів складу тонер може:

  • глибоко живити;
  • інтенсивно пом'якшувати;
  • делікатно відлущувати;
  • м'яко освітлювати;
  • злегка матувати;
  • прибирати легкого ступеня почервоніння та подразнення, запускати та сприяти усуненню запальних процесів.

Вигаданий у Франції тонік для обличчя докорінно відрізняється від винайденого в Південній Кореї тонера. Початкові завдання тоніка – доочищення від бруду та макіяжу та підвищення тонусу колаген-еластинового каркасу дерми за рахунок його подразнення етиловим спиртом або іншими речовинами, наприклад екстрактом гамамелісу.

Спиртовмісні тоніки не в пошані, а склади решти також, як і у тонерів, посилені численними допоміжними компонентами. Але різниця між тонером та тоніком залишилася. Тонер для обличчя потрібний насамперед для зволоження (гідратації) шкіри, а тонік – для тонізування. Тонери застосовують у багатоступінчастому догляді для сухої та дуже сухої шкіри, а тоніки обов'язкові в рутині за жирним або комбінованим типом шкіри. Проте сьогодні виготовляють багатофункціональні тонери для жирної шкіри та тоніки для сухої.

Що входить до складу тонера для обличчя

Навіщо потрібен toner? Для глибокого та миттєвого зволоження. Цього можна досягти за допомогою різних модифікацій високомолекулярної гіалуронової кислоти або інших речовин, що інтенсивно гідратують шкіру.

Про те, що робить тонер для обличчя додатково, можна дізнатися, вивчивши його склад. Наведемо кілька прикладів на засобах, які є в асортименті нашого магазину.

ТонерДіяІнгредієнт
FORTHESKIN Hyaluron pH Calming TonerЗволоження, блокування втрати вологи
Помʼякшення, нормалізація pH-балансу
Живлення
7 видів гіалурону
бетаїн
5 екстрактів рослин 
Bioaqua Vitamin C Moisturizing Essence WaterЗволоження, антиоксидантний захист
Освітлення пігментації та постакне
Заспокоєння, прискорення регенерації
екстракт плодів юдзу
вітамін С (3-O-Ethyl)
алантоїн
Medi Peel Hyal Kombucha Tea-Tox TonerЗволоження, блокування втрати вологи
Підвищення пружності
Живлення, зміцнення захисного бар'єру
8 видів гіалурону
комбуча 70%
11 екстрактів рослин
Medi Peel Peptide-Tox Bor TonerЗволоження, блокування втрати вологи
Пом'якшення, нормалізація pH-балансу
Омолодження, пружність, сяяння
гіалурон, колаген
бетаїн, алантоїн
пептиди, екстракти
The Elements Skin Clarifying TonerЗволоження, заспокоєння, пом'якшення
Освітлення, регуляція себуму
Відлущення, очищення пор 
алое вера, бетаїн
ніацинамід 5%
саліцилова bha 0,4%

Як застосовувати тонери для обличчя

Спосіб застосування тонера залежить від різновиду його консистенції та комбінації допоміжних ефектів. Ось нюанси, як правильно наносити тонер для обличчя:

  • рідкі тонери, у яких немає відлущувального або яскраво вираженого очищуючого ефекту, наносяться долонями, делікатними ковзаючими рухами, як при вмиванні;
  • в'язкі гелеві форми без відлущувальної та очищувальної дії – легким поплескуванням подушечками пальців;
  • якщо в ефектах засобу вказано відлущування та/або очищення пор від себуму, то наносити його треба за допомогою ватного диска.

У будь-якому випадку спочатку, невелика (!) кількість тонера наливається в одну долоню, а далі швидко наноситься на шкіру, одним з перерахованих вище способів, по масажних лініях.

Увага! Toner, що містить ретинол та/або кислоти, застосовується тільки у вечірньому догляді, а ранкова рутина наступного дня обов'язково завершується засобом з SPF-захистом.

Коли використовувати тонер для обличчя?

Відповідь на запитання: Коли використовувати тонер для обличчя – не залежить ні від різновиду засобу, ні від типу шкіри чи стану.

Toner наноситься на ретельно очищену від бруду та макіяжу шкіру пінкою (гелем) вранці та пінкою (гелем, міцелярною водою) + гідрофільною олією (молочком) увечері.

Якщо застосовуються і tonik, і toner, то використовуються вони саме в такому порядку.

Чи потрібно змивати тонер для обличчя?

Ні. Твердження, що тонер для обличчя потрібно змивати – в корені невірне. Після того, як toner вбереться, на шкіру відразу наноситься сироватка. Якщо у цей день запланована маска, то її роблять між тонером та сироваткою.

Як підібрати тонер під свій тип шкіри

Для полегшення вибору тонера, який би підходив до типу шкіри та її стану, виробники та продавці доглядової косметики вказують таку його специфіку в описі товару. У нас у магазині вибір тонера під тип шкіри спрощений наявністю відповідного фільтра пошуку, що розташований на сторінці категорії зліва, під списком брендів.

Допомогти правильному вибору також допомагає знання ефектів діючих речовин: Наприклад, якщо на шкірі є запалені ділянки, поки вони не пройдуть, застосовувати toner з ретинолом, кислотами або високою концентрацією вітаміну С заборонено. Але якщо у вас немає таких знань, то правильно вибрати toner для вирішення поточних проблем шкіри обличчя допоможе фільтр «Призначення».

Що таке техніка трьох секунд та семи шарів

Фізіологія шкіри така, що порушення гідроліпідного балансу, яке відбувається при її очищенні пінкою для вмивання, гелем, гідрофільною олією або молочком, призводить до початку її дегідратації (втрати вологи) вже через 3 секунди після закінчення очищуючи процедур. Тому буде правильним наносити toner на шкіру через три секунди після вмивання та очищення. При подальшому нанесенні засобу з використанням методу 7 Skin (сім шарів, сім тонерів), після очищуючого вмивання можна промокнути шкіру серветкою/рушником.

Метод 7 Skin полягає у нанесенні 7 шарів тонера, роблячи між ними паузи. Процедура вимагає часу і не терпить метушні. Розподіл одного шару по шкірі має відбуватися протягом 2-3 хвилин. Кількість рідини не обмежується, але не має бути надмірною. Між шарами витримується пауза 30-60 секунд.

Нанесення тонера за методикою або технікою трьох секунд і семи шарів чудово впливає на шкіру і за рахунок пролонгованого енергійного зволоження, і за рахунок масажу. Якщо часу на 7 шарів не вистачає, корейські косметологи дають змогу скоротити процедуру до 4-6 шарів. Але якщо ви тільки починаєте практикувати метод Семи шарів, можна обмежитися 2-3.

До речі, правило 3 секунд працює завжди, а ось техніку 7 шарів застосовують не кожен день! Досить задіяти ії 2-3 рази на тиждень, 1 раз на день – або вранці, або ввечері. В решту часу toner наноситься один раз.

Увага! Метод Сім шарів тонера працює з усіма різновидами засобу, за винятком тих, у складі яких є ретинол та/або кислоти, у тому числі аскорбінова кислота (вітамін С). Такі тонери наносяться лише одним шаром.

Види корейських тонерів для обличчя

Тонери для обличчя в корейській косметиці класифікують залежно від консистенції та вузької спеціалізації. У нас цій градації зазвичай не надають значення. Однак знання назв видів корейських тонерів для обличчя зайвим не буде.

  1. Toner (Skin) – класичний в'язкий гелеподібний засіб із мінімальною кількістю допоміжних дій та ефектів.
  2. Starter-toner (Starter-skin) – легша, іноді трохи масляниста рідина, що містить велику кількість зволожуючих та живильних компонентів.
  3. Freshner-toner – рідка рідина з вираженим відлущуючим, очищаючим, освітлюючим ефектом, у складі яких є ретинол, кислоти, вітамін C у високій концентрації.

Сподіваємося, що стаття виявилася для вас корисною, заповнила інформаційні прогалини та роз'яснила навіщо та як правильно використовувати тонер для обличчя.

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів