Що таке кушон і як ним користуватися

Нещодавно популярність революційних корейських б'юті-продуктів декоративної косметики – кушонів, зашкалювала. Їх видатне сходження можна пояснити універсальністю, зручністю, і злиттям інновацій, естетики та факторів, які відповідають мінливим потребам та вподобанням сучасних споживачів.

Сьогодні початковий ажіотаж трохи стих, але ця косметична інновація продовжує утримувати сильні позиції на ринку декоративної косметики і серед професійних візажистів, і селебриті, і простих споживачів. Але незважаючи на моду, деякі досі не знають, що таке кушон і для чого він потрібен, чим відрізняється кушон від тонального крему, як наносити кушон на обличчя і чим його змивати. Отже, закриваємо “білі плями”, знайомимося ближче, і дізнаємося деталі про багатофункціональне диво – корейський кушон.

Що таке кушон і в чому його особливість

Кушон у перекладі з англійської (cushion) та з французької (coussin) означає одне й те саме – подушечка. У світі б'юті-індустрії кушон – це не засіб, а форма в якій може міститися тональна основа (ВВ, СС або звичайний тональний крем), консилер, рум'яна або хайлайтер. Синоніми, які застосовують для терміна кушон: подушечка краси, компактна/косметична подушечка, подушечка-основа та аплікатор-слойка, тональна основа BB/CC, б'юті-інфлюєнсер.

Спочатку кушони призначалися тільки для тональної основи з легкою текстурою та захистом SPF. Пояснюється це історією їхнього походження. Фахівці південнокорейської косметичної корпорації AmorePacific протягом 2007 року провели понад 3600 випробувань. Вони створювали і функціональний сонцезахисний продукт, і форму, в яку він буде вкладений. Так, щоб не носити багато традиційних тюбиків і флаконів з помпою, а легко брати його з собою, швидко і комфортно застосовувати в будь-яких «похідних» умовах.

У результаті в березні 2008 року на ринку з'явився перший кушон – IOPE AIR CUSHION® (бренд IOPE, корпорація AmorePacific). Він являв собою велику негерметичну упаковку у формі пудрениці, в якій знаходилася меншого розміру герметична ємність з уретановою подушечкою, просочена косметичним засобом, і аплікатор, що дозволяє легко нанести на шкіру засіб. Форма та аксесуари кушона, за великим рахунком, не змінилися, а ось засіб просочення подушечки може бути різним. До кінця 2014 року було створено близько 30 різних варіантів від 14 південнокорейських брендів.

У 2016 році косметичні подушечки стали популярними у всьому світі. Їх стали випускати не лише корейські, а й світові люксові бренди та деякі виробники косметики мас-маркет сегменту. Кушони, що випускаються зараз, як правило, багатофункціональні. Як і задумувалося, один засіб усуває необхідність використання декількох продуктів. Кушон відрізняється від тонального крему тим, що:

  • вирівнює тон шкіри без ефекту маски
  • приховує дефекти;
  • не підкреслює заломи та зморшки;
  • захищає шкіру від сонця;
  • зволожує та живить.

Кушон для обличчя – це засіб, що скорочує час нанесення макіяжу. Він також зручний у перенесенні, дозволяє легко та швидко освіжити макіяж у будь-яких умовах та обставинах.

Основні плюси кушона

Наведемо головні переваги, які дозволили корейським косметичним подушечкам швидко стати бестселерами ринку б'юті-індустрії та невід'ємною частиною базового арсеналу декоративної косметики:

  1. Спрощене застосування та зміна парадигми у застосуванні. Крем кушон – це універсальне рішення для створення бездоганної тональної основи, що поєднує безліч функцій в одному продукті. Багато формул складено за принципом «все в одному», та включають сонцезахисні фільтри SPF і PA, зволожуючі та поживні інгредієнти, «розумні» пігменти для корекції тону та приховування дефектів шкіри, Ефективність косметичної подушечки з аплікатором особливо приваблива для тих, у кого не вистачає часу на макіяж, або для тих, хто віддає перевагу його мінімалістичним варіантам.
  2. Досягнення ефекту «скляної шкіри» чи «вологого обличчя». Інноваційний матеріал та оригінальна форма аплікатора забезпечують легке нанесення, та створюють на шкірі обличчя потрібний (обраний) фініш. Кушон для обличчя – це фірмовий образ корейської краси – ефект «скляної шкіри» чи «вологого обличчя». Цей акцент на здоровій шкірі досягається за рахунок найтонших шарів засобу, які накладаються поступово і в потрібних місцях. Така техніка не призводить до утворення або підкреслення тонких ліній і зморшок, що є загальною проблемою для багатьох при нанесенні іншими прийомами інших тональних основ та засобів.
  3. Портативність та зручність у дорозі. Тональний кушон – це ідеальний засіб для макіяжу для тих, хто веде динамічний спосіб життя, часто їздить у відрядження або багато подорожує. Компактний дизайн пудрениці та оригінальна слойка-аплікатор, що одягається на пальці, роблять кушон досконалим для підфарбовування «на ходу».
  4. Підвищена гігієна та цілісність продукту. Аплікатор кушона зводить до мінімуму забруднення, і сприяє гігієні продукту. Він забезпечує більш контрольоване та гігієнічне нанесення. З одного боку, він не мастить руки засобом кушона, а з іншого – брудні пальці не можуть занести шкідливі бактерії ні на шкіру, ні в сам засіб. Аплікатори можна прати або міняти на нові, що додатково забезпечує чистоту та продовжує придатність засобу. Додатковий фактор, який зберігає засіб у подушечці свіжим і запобігає його забрудненню – герметичність упаковки, в якій знаходиться просочена подушечка.

Пудрениці кушонів мають стильний дизайн. Цей інноваційний бьюті-інфлюєнсер допоможе у створенні та підтримці свіжості будь-якого образу, а його публічне застосування покаже всім, що ви знайомі з модою та сучасними тенденціями макіяжу.

Які бувають кушони

Перерахуємо та коротко охарактеризуємо види сучасних кушонів.

Тональний кушон для обличчя

Найпоширеніший вид серед кушонів. Забезпечує легке чи середнє покриття. Універсальний і підходить для різних типів та станів шкіри. Може мати матовий, зволожуючий або сяючий фініш.

ВВ-кушон для обличчя

Камуфлює плями. Містить  доглядові компоненти. Забезпечує легке покриття. Найкраще підходить для сухого та нормального типу шкіри.

СС-кушон для обличчя

Ефективно вирівнює тон шкіри. Підходить для всіх типів шкіри. Може мати матовий, зволожуючий або сяючий фініш.

Кушон для губ та щік

Навіщо потрібен кушон для губ і щік? Це засіб для створення модного монохромного макіяжу. Він забезпечує легке покриття, яке тримається на шкірі 3-6 годин. Кушон для губ і щік випускається у численних відтінках.

Кушон-хайлайтер

Надає шкірі сяйва. Підходить для всіх типів шкіри. Можна використовувати для надання сяйва шкірі тіла. Сяючий ефект стійкий і може триматися на шкірі 12-24 години. Для оновлення або посилення блискучого ефекту потрібно кілька секунд.

Кушон-коректор

Засіб, що поєднує властивості тонального крему, консилера і коректора. Кушон-коректор використовується для маскування темних кіл під очима, прищів та інших локальних дефектів, потім як консилера, а потім і для тонування всього обличчя.

Як вибрати ідеальний кушон для себе

Спочатку визначтеся, для чого, а значить який вид кушона вам потрібен. Потім:

  • подивіться в описі продукту, чи підходить кушон вашому типу шкіри – незважаючи на те, що кушони спочатку створювалися як універсальний засіб, багато брендів сьогодні випускають кушони для різних типів шкіри обличчя;
  • виберіть бажаний фініш – матуючий (для проблемної та жирної шкіри), сатиновий (для сухого типу шкіри), сяючий або зволожуючий (при сухості шкіри будь-якого типу);
  • подивіться чи вміє кушон підлаштовуватися під відтінок самостійно, якщо ні, то підберіть найбільш підходящий для вас відтінок і підтон (якщо вени на зап'ясті зелені, вам потрібен теплий підтон, якщо блакитні – прохолодний, а якщо не видно – нейтральний);
  • прочитайте відгуки про вибраний кушон.

Більшість тональних кремів кушонів дає легкий або середній тональний ефект, але якщо вам потрібен щільний, шукайте кушон-коректор з позначкою про високий ступінь щільності покриття.

Щоб знайти ідеальний косметичний кушон, потрібно вирішити два основні завдання: підібрати правильний відтінок та формулу для вашого типу шкіри. Якщо з типом шкіри визначитися більш-менш легко, то підібрати правильний відтінок і тон з першого разу може і не вийде. Але зробивши правильні висновки з тестування, друга покупка точно зробить вас володаркою хітового, корисного для шкіри та дуже зручного засобу декоративного макіяжу.

Тестуйте засіб тонального кушона при природному освітленні: штучне світло може спотворити відтінок. Щоб зрозуміти, наскільки ви не помилилися з тоном, наносьте невелику кількість засобу на лінію підборіддя при денному освітленні (не на сонці).

Як використовувати кушон

Використання слойки-аплікатора кушона відрізняється від звичних технік нанесення тональних засобів, у тому числі і за допомогою спонжу компакт-пудри.

Як правильно наносити кушон - ідеальна техніка:

  1. Перед використанням кушона необхідно добре очистити та зволожити шкіру. Якщо ваша щоденна рутина – багатоступінчаста корейська система догляду, сміливо виконуйте всі необхідні етапи ритуалу. Дайте останньому засобу косметичної рутини повністю увібратися в шкіру. Але є невеликий виняток. Перед нанесенням кушона не рекомендується застосовувати жирний крем. Він, навіть за умови повного поглинання, розбавить засіб кушона, і зробить макіяж не стійким.
  2. Наносячи кушон:
    • Візьміть аплікатор неробочою рукою та надягніть його на вказівний та середній палець робочої руки так, щоб його контактна сторона була з боку долоні.
    • Злегка натисніть аплікатором на подушечку кушона, щоб набрати продукт. Не набирайте багато продукту. Його цінність у створенні ефективного, але легко тонування, яке навіть поблизу складно відрізнити від шкіри, не покритої тональником.
    • Наносьте засіб аплікатором на шкіру поплескуючими рухами, починаючи з центру обличчя і рухаючись до периферії. Не забудьте зону лінії росту волосся, ділянку навколо очей та губ. Кушон для губ і щік наноситься на губи, повністю покриваючи їх.
    • Не тріть і не розмазуйте засіб. Розтушовка має бути дуже легкою, з мінімальною силою натискання.
  3. Для більш щільного покриття можна нанести другий, а там, де потрібно, наприклад, в зоні гіперпігментації, і третій шар.
  4. Закінчивши наносити кушон, зробіть паузу на 2-3 хвилини. Цей час необхідний засобу для окислення, і його підлаштовування до вашого тону шкіри!
  5. За бажання, нанесіть рум'яна, додайте скульптурності консилерами, оформіть контури та рельєф носа, освіжіть шкіру хайлайтером. Робіть це за допомогою рідких або гелевих продуктів. НЕ користуйтеся силіконовими праймерами, кремовими хайлайтерами та скульпторами. Вони стануть причиною скочування тональної основи в грудочки, зроблять шкіру щільною та неестетичною або покриють плямами.
  6. Закінчіть образ макіяжем повік, вій, брів та губ.

Якщо ваш тип шкіри жирний, зафіксуйте макіяж легкою хмарою прозорої розсипчастої пудри за допомогою пуховки або кисті-кабуки. Тим, у кого шкіра комбінована, після кушона, шкіра обробляється в Т-зоні за допомогою пудри з легким сяйвом. Закріплювати макіяж на нормальній або сухій шкірі професійні візажисти радять спеціальним спреєм закріплювачем.

Тепер кілька слів про те, чим змивати кушон. Прибирати макіяж з обличчя, основа якого засіб з косметичної подушечки краси, найкраще гідрофільною олією або бальзамом. Якщо кількість покладених на шкіру декоративних засобів та їх густина невелика, можливо підійде і міцелярна вода. Для другого етапу очищення шкіри підійде пінка, мус чи гель для вмивання. Не варто змивати будь-який декоративний макіяж звичайним туалетним милом чи засобом, у якому є спирт. Після вмивання нанесіть на шкіру тонік/тонер, а потім робіть свою вечірню косметичну рутину.

ТОП-3 корейських кушони від AZI

У нашому інтернет-магазині найбільшою популярністю (оцінка за обсягами продажу) користуються такі кушони, виготовлені в Південній Кореї:

Cushion ENOUGH COLLAGEN AQUA AIR CUSHION (brand ENOUGH)

ENOUGH COLLAGEN AQUA AIR CUSHION – це зволожуючий корейський кушон, який ідеально підходить для сухої, тьмяної та зрілої шкіри. Засіб покращує зовнішній вигляд шкіри, роблячи її свіжою, відпочившою та сяючою. Ваша шкіра виглядатиме більш яскравою, гладенькою та еластичною. Засіб забезпечує легке та середнє покриття, захист від сонця SPF 50+ PA+++, потужне зволоження шкіри морським колагеном та живлення речовинами з 9 натуральних рослинних екстрактів. Ціна 410 грн.

Cushion Missha Magic Cushion Cover Lasting (brand Missha)

Missha Magic Cushion Cover Lasting – корейський пролонгованої дії продукт з повним приховуванням недоліків і відмінним вирівнюванням тону, зволожуючою формулою з ніацинамідом, аденозином, календулою, м'ятою та евкаліптом, захистом від сонця SPF 50+/ PA+++ та матуючим фінішем. Він ідеально підходить для нормальної, комбінованої та схильної до жирності шкіри. Не рекомендується за наявності акне, для вираженої жирної чи сухої шкіри. Ціна: 399 грн.

Cushion Missha Velvet Finish Cushion (brand Missha)

Missha Velvet Finish Cushion – корейський косметичний продукт, що поєднує переваги тонального крему, BB-крему та СС-крему. Він забезпечує 100% покриття, але при цьому дає шкірі відчуття легкості та комфорту. Він має сонцезахисні фільтри SPF 50+/PA+++. Ключові переваги цього продукту – засіб не злежується, не осідає в тонких лініях і зморшках, має вологостійку формулу з 18 зволожуючими, поживними та антивіковими компонентами, а також матуючий фініш з вираженим бархатистим ефектом. Ціна 430 грн.

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів