Як створити ідеальний корейський макіяж: секрети сяючої шкіри та чарівних очей

Корейський макіяж давно вже завоював мільйони сердець у всьому світі. Він зачаровує своєю природністю, свіжістю та легким акцентом на молодість. Жодних важких контурів, різких ліній і кричучих кольорів – тільки сяюча, ніби зсередини підсвічена шкіра і привабливий, повний зачарування погляд.

Хочете освоїти секрети корейських красунь та навчитися створювати бездоганний макіяж, який підкреслить вашу природну красу? У цій статті докладно розберемо всі етапи корейського макіяжу, від підготовки шкіри до нанесення фінальних штрихів. Ви дізнаєтеся:

  • Як досягти ефекту сяючої «скляної» або «порцелянової» шкіри з природним рум'янцем – візитівки корейського макіяжу.
  • Секрети корейського макіяжу очей – ефекти «puppy eyes» та «aegyo sal»
  • Які техніки використовують кореянки для створення ніжних губ.
  • Як правильно доглядати шкіру перед макіяжем, щоб створити ідеальну базу для нанесення косметики. Які косметичні засоби використовують кореянки і чим вони відрізняються від звичних нам продуктів.
  • Лайфхаки, поради та хитрощі від професійних візажистів, які допоможуть вам зробити ваш корейський макіяж бездоганним.

Дотримуючись інструкцій та покроково виконуючи всі рекомендації, ви зможете освоїти мистецтво корейського макіяжу та створити неповторний образ, який підкреслить вашу індивідуальність, красу та чарівність.

Секрети корейського макіяжу

Корейський макіяж – це не просто набір техніки, а ціла філософія. Він вчить любити і приймати себе такою, якою ви є. Він закликає до відмови від товстих шарів косметики та до підкреслення вашої природної краси.

З одного боку, корейський макіяж немає строгих правил, і дозволяє експериментувати, створюючи неповторні образи. Але з іншого, жінки Південної Кореї застосовують певні прийоми, правила та техніки, ніжні кольори та сяючі текстури. То в чому ж секрети макіяжу корейських красунь?

Ідеальний тон обличчя

Основа основ, без якої неможливий корейський макіяж – це бездоганний стан шкіри обличчя. Досягти цього за день неможливо, а при досягненні доведеться підтримувати щодня 2 рази на день. Увечері потрібно очищати шкіру обличчя, тонізувати, зволожувати, вирішувати поточні проблеми, живити. Вранці багатоетапна корейська рутина включає очищення, тонізування, зволоження, живлення та захист від сонячного ультрафіолету.

Починається декоративний макіяж у кореянок, так само як і у решти, зі створення ідеального тону шкіри обличчя. Домагаються його в корейському макіяжі за допомогою наступних засобів, які приховують недосконалість, але не створюють на обличчі тональну маску, залишаючи її природність. Залежно від стану шкіри це може бути:

  1. Праймер. Корейський праймер для обличчя не містить кольорових пігментів, тому маскує недоліки шкіри. Створює основу для макіяжу, вирівнюючи поверхню шкіри та покращує стійкість подальших декоративних засобів. Залежно від доданих компонентів може виконувати додаткові функції, наприклад звужувати пори, матувати, зволожувати, захищати від сонця.
  2. ВВ-крем. Поєднує в собі функції праймера та тонального крему. Випускають ВВ-креми з різною щільністю покриття. Чим вона вища, тим сильніший маскуючий ефект. Крім цього засіб містить доглядові компоненти, екстракти рослин, вітаміни, мінерали.
  3. СС-крем. Крім функцій праймера, натурального тонального і доглядового крему, цей засіб для декоративного макіяжу має особливі коректуючі властивості. СС-крем приховує почервоніння, жовтизну або пігментацію шкіри.

При необхідності після праймера, ВВ- або СС-крему виконується локальна робота з додаткового маскування кольорових дефектів, з якими не впоралися пігменти з ВВ- або СС-крему. Для цього потрібний Консилер. Він остаточно сховає темні кола під очима і темно-коричневі пігментні плями, що все ще проступають.

Сьогодні для створення ідеального тону обличчя особливою популярністю користуються корейські кушони. Вони не тільки поєднують у собі всі функції та здібності перерахованих засобів. Кушон має сонцезахисні SPF та PA фільтри, а також блискучі вкраплення, що надають шкірі сяйва зсередини. Форма та пристрій кушона зручні для перенесення, та використання його для швидкого освіження макіяжу в будь-яких умовах.

Відмінні риси тону на обличчі у кореянок – це вологий ефект – «скляна» або «порцелянова» шкіра. Так, кореянки воліють не матову, а саме вологу шкіру. Для цього вони використовують сироватки, праймери, бази та фінішні покриття, до складу яких включені спеціальні сяючі частинки. Щоб делікатно контурувати обличчя та надати йому природного здорового сяйва, у корейському макіяжі застосовується Хайлайтер, що підходить до тону шкіри. Кореянки наносять його на вилиці, спинку носа, на галочку над верхньою губою, під брови та у внутрішній куточок ока.

Особливості корейського макіяжу очей: ніжний погляд

Ніжні «акварельні очі» – візитна картка кореянок. При виконанні макіяжу очей вони дотримуються наступних принципів:

  1. Акцент на максимальну природність текстури. Замість тіней із щільною текстурою на повіки накладаються легкі гелеві або кремові тіні.
  2. Плавний повсякденний градієнт тіней для повік. Стандартний корейський макіяж повік на кожен день – smoky eyes в акварельній гамі. Під забороною чіткі лінії та різкі переходи кольору. Допускаються лише плавні розтяжки, ретельні розтушовки та переходи кольорової гами, які створюють ефект глибини та об'єму. Сьогодні популярні колірні гами для корейського повсякденного (легкого та освіжаючого) макіяжу повік – це нюдові, не вульгарні, а шляхетні:
    • персикові відтінки – від ніжно-персикового до теракотового;
    • рожеві відтінки – від ніжно-рожевого до темно-рожевого;
    • коричневі відтінки – від світло-бежевого до темно-шоколадного.
  3. Вечірній та святковий градієнт тіней для повік. Драматичне омбре в стилі smoky eyes, але з темно-сливових або темно-бордових відтінків сьогодні модно вдягати увечері, а виражений вологий glossy eye доречний на святкових заходах.
  4. Ефект «Puppy eyes». Стрілки в корейському стилі тонкі і витончені, і створюють ефект відкритого, наївного і лялькового погляду. Малюються вони за допомогою підводки чи олівця природного коричневого кольору. Чорний колір застосовується рідко і переважно для вечірнього макіяжу. Довгий хвостик стрілки не повинен виходити за межі повіки, а лише злегка витягується вгору і трохи вбік, створюючи ефект цуценят.
  5. Ефект «Aegyo sal». «Посмішка очей» – це техніка візуального збільшення нижньої повіки. Її припухлість надає погляду миловидності та дитячої невинності. Світлі (бежеві, персикові, рожеві) тіні + трохи хайлайтера зверху кладуться на нижню повіку під вії. Для створення більш вираженого ефекту додається витончена тонка коричнева підводка по нижньому краю вій.
  6. Ретельно фарбовані вії. У корейському макіяжі робиться акцент на довгі та пухнасті вії, які досягаються за допомогою туші, а не нарощування або використання пучків. Для початку вії обов'язково підкручуються керлером, щоб відкрити погляд і зробити його більш розкритим. Після нанесення туші вії обов'язково розділяються та розчісуються спеціальною щіточкою. Корейський макіяж не терпить склеєних вій.
  7. Брови натуральної форми. Кореянки вважають за краще зберігати і підкреслити природну лінію власних брів. У них вони майже прямі, практично не мають зламу і лише злегка згинаються по лінії росту волосків. Чіткі межі брів не вітаються. Натомість створюється ефект «пухнастих брів» за допомогою олівця або спеціальних тіней для брів. Їх колір має бути максимально наближений до натурального кольору волосся. Тому в рутині брови періодично підфарбовують спеціальними фарбами для брів чи хною.

З цього слід зрозуміти, що корейський макіяж очей – не суворий набір правил. Швидше це набір ідей та технік, які можна адаптувати під свою форму очей, особливості обличчя та особисті уподобання. Головне в ньому – досягти ефекту природної краси та свіжості погляду.

Особливості корейського макіяжу губ

Соковиті та помірно пухкі лялькові губи – ще одна фішка корейського макіяжу. Нюдові бежеві відтінки на губах Кореї використовуються рідко. Перевагу віддають зволожуючим помадам, тінтам та блиску ягідного (малинового, рожевого, коралового) або персикового кольору. Але колір має бути ніжним. У корейському макіяжі прийнято робити акцент на очі, а не на губи.

Також дуже популярна градієнтна техніка омбре на губах. Перехід від темнішого відтінку до світлого не тільки додає їм об'єму, але й зменшує розмір. Домогтися потрібного ефекту також допомагає контурування губ олівцем та затемнення центральної частини губ.

Як зробити корейський макіяж: покрокова інструкція

Догляд за шкірою обличчя перед макіяжем включає або вашу традиційну ранкову рутину, або повинна складатися з таких етапів: очищення гідрофільною олією → вмивання пінкою або гелем → тонізування тоніком та/або тонером → зволоження зволожуючою сироваткою або кремом. Приділіть особливу увагу зоні навколо очей, використовуючи спеціальний крем для повік. Дайте кремам для обличчя та для очей повністю увібратися.

Чи потрібний захист шкіри обличчя від сонця окремим засобом із SPF чи ні, залежить від бази макіяжу, а саме чи є в ній SPF та PA фільтри, і чи відповідають їх коефіцієнти рівню сонячної активності та застосовуваним доглядовим засобам, у складі яких є компоненти, що роблять шкіру беззахисною перед ультрафіолетом, наприклад, ретинол, вітамін С та AHA-кислоти у високій концентрації.

Треба розуміти та враховувати, що коефіцієнти SPF косметичних засобів не підсумовуються. Більше того, нашарування продуктів може зробити захист менш ефективним. Деякі інгредієнти в продуктах можуть взаємодіяти один з одним, знижуючи їхню сонцезахисну здатність. Тому, якщо потрібний захист SPF 50, дивіться щоб один із продуктів був саме з таким (або вище SPF 50+) коефіцієнтом. Рівень захисту PA повинен бути не менше +++. До речі, більшість корейських ВВ- та СС-кремів містять саме такі фільтри.

База макіяжу: вирівнювання тону шкіри

1. На підготовлену шкіру нанесіть праймер:

  • візьміть невелику кількість праймера розміром з горошину;
  • розігрійте праймер між пальцями;
  • легкими рухами нанесіть праймер на все обличчя, рухаючись масажними лініями;
  • приділіть особливу увагу зонам, схильних до жирності чи появі пор;
  • не забудьте нанести праймер на повіки;
  • якщо у вас жирна шкіра, використовуйте матуючий праймер, а якщо суха – зволожуючий;
  • для посилення сяючого ефекту використовуйте праймер з шиммером.

Дайте праймеру повністю увібратися протягом 1-2 хвилин.

2. Далі нанесіть на шкіру ВВ-крем або СС-крем:

  • візьміть горошину крему та розігрійте між долонями;
  • легкими вбиваючими рухами рівномірно нанесіть крем на все обличчя, рухаючись від центру до периферії (не забувайте про шию, вуха, ділянки за вухами і зону декольте);
  • при необхідності, якщо потрібно щільніше покриття, наносьте його другим шаром (якщо цього недостатньо, то купіть засіб з більшим ступенем покриття);
  • отримати природний ефект своєї шкіри можна розтушовуючи ВВ- або СС-крем ледь-ледь вологим спонжем або спеціальним пензлем для розтушовування;
  • техніка розтушовки – це делікатне вбивання з легкими рухами, а не розмазування чи розтирання;
  • при розтушовуванні, зверніть особливу увагу на зону навколо очей та носа – опрацюйте її пальцями чи пензлем з маленькою головкою.

Відтінок СС або ВВ-крему підбирайте максимально близький до вашого тону шкіри. Більше того, після закінчення розтушовки зробіть паузу на 1,5-2 хвилини. Цей час необхідний для окислення засобу і підлаштування «розумних» кольорових пігментів до відтінку вашої шкіри.

3. Є темні кола під очима, плями та прищики? Використовуйте консилер.

Нанесіть його точково та розтушуйте. Головне правило при виборі консилера – він повинен бути на один тон світлішим за ваш тональний засіб.

4. Рум'яна та хайлайтер.

На відміну від традиційних методів нанесення, де рум'яна підкреслюють вилиці, корейська техніка акцентує увагу на «яблучках» щік, створюючи ефект здорового рум'янцю, ніби ви щойно повернулися з морозної прогулянки.

  • підберіть правильний відтінок рум'ян:
    • для світлої шкіри підійдуть ніжні рожеві, персикові чи коралові відтінки;
    • для смаглявої використовуйте більш насичені ягідні, рожево-коричневі або теракотові кольори;
    • для оливкової шкіри ідеально підійдуть персикові, рожево-коричневі або бронзові відтінки;
  • для нанесення рум'ян використовуйте пухнасту кисть;
  • якщо ви використовуєте кремові рум'яна: їх можна наносити пальцями, а потім розтушовувати пензлем;
  • зона нанесення рум'ян – «яблучка» щік (усміхніться, щоб знайти найточніші точки ваших щік), кінчик носа, підборіддя;
  • уникайте різких ліній і чітких контурів – розтушуйте рум'яна круговими рухами пензлем, закінчивши легкими помахами до скронь і вгору до вилиць.

Додайте природного блиску невеликою кількістю хайлайтера. Нанесіть його під брови, у внутрішній куточок ока, на спинку носа, на вилиці, на галочку над верхньою губою. Саме цей прийом надає шкірі фірмової для корейського макіяжу скляної порцеляни.

5. Розсипчаста прозора пудра або спеціальний фіксуючий спрей.

Після закінчення роботи з тоном обличчя для продовження стійкості макіяжу результати фіксуються за допомогою розсипчастої прозорої пудри. Для цього достатньо створити навколо шкіри хмару, щоб пудра лягла вуаллю, а не суцільним шаром. Зробити це можна за допомогою пухівки або кисті-кабуки. Деякі вважають за краще закріплювати тон, рум'яна та хайлайтер за допомогою спеціального фіксуючого спрею. Але цей засіб сумісний не з усіма тональними базами, і може викликати їхнє скочування в грудочки.

Як зробити корейський макіяж очей: Тіні

Техніка акварельного smoky eyes цінується в азіатській культурі краси, оскільки створює ефект природної глибини та розкритого погляду. При цьому різна будова верхньої повіки не заважає робити азіатський макіяж для європейських очей, і досягати того ж ефекту.

Використовуйте 2-3 відтінки тіней з одного кольору, але з різною насиченістю. Найсвітліший відтінок має бути близьким до вашого природного тону повік. Середній відтінок повинен бути трохи темнішим, але все ж таки досить нейтральним. Найтемніший відтінок повинен бути темнішим за середній, але не надто різким. Техніка нанесення тіней у корейському чи азіатському макіяжі очей виконується пухнастими пензликами, і складається з кількох етапів.

Корейський макіяж очей покроково:

  • нанесіть найсвітліший відтінок на всю повіку і під брови;
  • використовуйте середній відтінок для затемнення складки повіки та створення плавного переходу до темного відтінку;
  • нанесіть найтемніший відтінок на зовнішній куточок повіки, розтушовуючи його вгору і до середини повіки;
  • ретельно розтушуйте всі переходи між відтінками, щоб створити плавний градієнт без різких ліній;
  • додайте трохи хайлайтера у внутрішній куточок ока;
  • при створенні святкового макіяжу додайте трохи сяючих тіней у внутрішній куточок ока або на центр повіки, у деяких святкових випадках кореянки вважають доречними лакові тіні;

Щоб отримати максимально стійкий макіяж повік, кореянки застосовують запікання тіней. Прийом виконується легко. Після того, як тіні будуть розтушовані, зволожте пензлик і натисніть ним на тіні, щоб їх «запекти». Робіть це акуратно, не розтираючи тіні. Процедура займе час, тому що після кожного натискання кисть потрібно промити та висушити. А якщо ні, то вся праця зі створення градієнта буде марною. Після мокрого запікання дайте тіням висохнути.

Як зробити милий макіяж: корейський ефект «Puppy eyes»

Милий, безневинний погляд як у цуценяти, і округлення очей досягається промальовуванням стрілок на верхніх повіках. Для «щенячих» стрілок вам знадобляться – коричневий/сірий м'який олівець для підведення (рідка підводка, лайнер з тонким аплікатором), коричневі або сірі матові тіні для розтушовування, кисть для розтушовування тіней або ватні палички.

Корейський макіяж покроково – стрілки «Puppy eyes»:

  • якщо під час роботи з тоном шкіри обличчя ви забули обробити повіки праймером, зробіть це зараз і зачекайте 1 хвилину;
  • намалюйте тонку лінію вздовж верхнього краю вій – почніть від внутрішнього куточка ока і рухайтеся до зовнішнього, і в міру просування до зовнішнього кута злегка потовщуйте її так, щоб у зовнішнього куточка вона була злегка піднятою;
  • розтушуйте лінію стрілки – візьміть пензель для розтушовки (ватну паличку) і м'яко розтушуйте лінію тінями, створюючи ефект «м'якого фокусу»;
  • додайте «хвостик» – від зовнішнього куточка ока проведіть тонку лінію вгору і трохи вбік, надаючи «хвостику» грайливості.

Щенячі стрілки – ідеальний макіяж для збільшення очей. Якщо хочете зробити стрілки «Puppy eyes» виразнішими, а очі більш круглими величезними як блюдця, то досягти цього можна за допомогою короткого підведення внутрішнього куточка ока.

Якщо ви схильні до сльозотечі, виберіть водостійку підводку для очей, щоб запобігти розмазуванню.

Як зробити очі як у кореянки: Ефект «Aegyo sal»

«Посмішка очей» – прийом корейського макіяжу, який робить очі більшими і яскравішими, маскує дрібні зморшки, надає погляду більш юний вигляд і додає виразності. Досягається ефект шляхом створення штучної тіні під нижньою повікою. Імітація мішечків під очима надає погляду дитячої невинності. В азіатській культурі такі мішечки вважаються ознакою миловидності та привабливості.

Для світлої шкіри підійдуть світло-коричневі або персикові відтінки олівця і матових тіней, а для смаглявої краще брати темніші відтінки коричневого або теракотового кольору. При цьому відтінок олівця, повинен бути на 1-2 тони темнішим за ваш колір шкіри. Матові тіні повинні бути темнішими, ніж ваш олівець, але не надто темними, щоб не створити ефект «брудних» очей і втомленого погляду.

Корейський макіяж очей поетапно – ефект «Aegyo sal» або «Посмішка очей»:

  1. Підготуйте повіку. Нанесіть праймер для повік, щоб тіні краще лягали і трималися. Використовуйте консилер, щоб приховати темні кола та вирівняти тон шкіри під очима.
  2. Створіть тінь. Нанесіть олівець на слизову оболонку нижньої повіки, заповнюючи міжвійковий простір. Розтушуйте олівець м'яким пензлем, створюючи м'яку тінь під нижньою повікою.
  3. Додайте тіні. Розтушуйте. Нанесіть тіні на нижню повіку, розтушовуючи їх від зовнішнього куточка ока до внутрішнього. Ретельно розтушуйте олівець і тіні, щоб не було різких ліній.
  4. Нижня стрілка. Намалюйте стрілку на нижній лінії вій. Починайте лінію від зовнішньої третини, і просуваючись назовні зберігайте максимально тонку лінію. За правилами нижня стрілка повинна трохи вийти за зовнішній куточок ока. Нижні стрілки малюються тією ж підводкою, що і верхні. Розтушовування нижніх стрілок також виконується, але робиться це з максимальною делікатністю.
  5. Додайте сяйво. Нанесіть трохи хайлайтера на нижню повіку під вії. Виберіть хайлайтер з перламутровим або сатиновим фінішем.

Для очей з навислою повікою рекомендується використовувати світліші відтінки тіней і наносити їх тільки на зовнішній куточок ока. Для глибоко посаджених очей можна використовувати темніші відтінки тіней і наносити їх по всій довжині нижньої повіки.

Красивий корейський макіяж: Вії

Лялькові очі у корейському луці неможливі без макіяжу вій. Кореянки переслідують не багатошарове нанесення туші, а продукти, що надають віям пишності, ретельно фарбуючи і подовжуючи кожну вію. При цьому, незважаючи на використання туші, акцент робиться на природності вій. Накладні вії чи пучки використовуються, але рідко. Їх наклеюють у випадках, коли потрібно додати образу драматичності.

Вибирайте туш, яка подовжує, підкручує та розділяє вії. Уникайте водонепроникних тушей, оскільки вони можуть бути більш сухими і складніше змиваються. Використовуйте коричневу туш замість чорної. Це надасть погляду більшої м'якості та природності.

Купіть щипці для підкрутки вій. Цей інструмент є в арсеналі будь-якої кореянки.

Корейський макіяж поетапно – робимо лялькові вії:

  1. Підготовка вій. Розчешіть вії спеціальною щіточкою.
  2. Підкручування вій. Злегка розігрійте щипці для завивки вій. Якщо щипці не мають електричного підігріву, їх прогрівають за допомогою дуже гарячої води протягом 15 секунд. Після прогрівання водою щипці насухо витираються вафельною серветкою. Затисніть вії біля основи та акуратно підкрутіть, рухаючись до кінчиків. Не поспішайте, робіть плавні рухи, щоб не пошкодити вії.
  3. Туш. Нанесіть туш в 2-3 шари, ретельно фарбуючи всі вії від кореня до кінчиків. Використовуйте зигзагоподібні рухи, щоб надати віям об'єму. Між шарами давайте туші трохи підсохнути. Не забувайте про нижні вії, але фарбуйте їх менш інтенсивно.
  4. Ефект«градієнта» на віях. Для створення більш природного та відкритого погляду наносьте туш спеціальним чином. Кладіть більше туші на корені та середину вій, а до кінчиків поступово зменшуйте кількість шарів. Це дозволить створити плавний перехід кольору і зробити більш м'яким погляд.
  5. Поділ вій. Використовуйте щіточку для поділу вій після кожного нанесення туші. Це допоможе уникнути грудочок та склеювання вій.

Не забувайте про дбайливе ставлення до вій. По-перше, використовуйте спеціальний засіб для зняття туші. По-друге, включіть до щотижневої рутини доглядові процедури за віями. Для цього випускаються сироватки та олії для зміцнення та росту вій.

Корейський макіяж туторіал (покроковий): Брови

Завершальний етап у корейському макіяжі очей – це робота з бровами. На відміну від чітких і графічних як застарілих, так і сучасних західних варіантів, у кореянок макіяж брів завжди максимально природний.

Брови мають більш пряму форму з легким вигином у верхній частині. Така форма створює ефект більш відкритого погляду та молодого обличчя. Колір для брів кореянки зазвичай вибирають на 1-2 тони світліше за колір свого волосся. Це допомагає зберегти природність образу. Різкі лінії не вітаються. Брови малюються тінями або олівцем з дуже м'яким стрижнем. Розтушовкою досягають ефекту пудрових брів.

Як зробити корейський макіяж брів – техніка та прийоми:

  1. Визначтеся з формою брів. Використовуйте олівець або ниточку, щоб намітити бажану форму брів. Враховуйте форму вашого обличчя: для овального обличчя підійдуть практично будь-які брови, для круглого – пряміші, для квадратного – з м'яким вигином.
  2. Вищипайте зайві волоски. Використовуйте пінцет, щоб акуратно видалити волоски поза наміченою форми.
  3. Заповніть пробіли. Олівцем або тінями для брів замалюйте пустоти, рухаючись короткими штрихами у напрямку росту волосків.
  4. Розтушуйте. Використовуйте спеціальну щіточку для брів, щоб ретельно розтушувати намальовані волоски та створити ефект пудрових брів.
  5. Укладіть волоски. За допомогою гелю для брів вкладіть волоски у потрібному напрямку.

Не намагайтеся зробити брови надто ідеальними, найголовніше – це природність. Не забувайте доглядати їх. Регулярно підстригайте волоски, укладайте їх гелем і розчісуйте спеціальною щіточкою.

Як зробити корейський макіяж губ

Губи, як у кореянок, можна легко намалювати і слов'янкам. Веселий та грайливий корейський макіяж губ підходить всім жінкам і подобається всім чоловікам. Він фокусується на створенні м'якого розмитого ефекту, який підкреслює природну красу губ. Популярні кольори для макіяжу губ у кореянок: кораловий, персиковий, рожевий та ягідні відтінки. Щоб досягти бажаного вологого ефекту, кореянки беруть не помади, а тінти, бальзами та блиски.

Перед початком виконання декоративного ніжного корейського макіяжу ще під час рутини приділіть час губам. Використовуйте м'який скраб для губ, щоб видалити відмерлі клітини шкіри та зробити губи гладкішими. Нанесіть зволожуючий бальзам для губ, щоб наситити їх вологою і зробити більш піддатливими для вбирання декоративних засобів.

Сьогодні в корейському макіяжі губ популярні 3 техніки: омбре, заціловані губи, губи-кавун. Розглянемо кожну їх докладніше.

Градієнт омбре на губах

Ця техніка створює ефект плавного переходу одного і того ж кольору: від темнішого відтінку в центрі до світлішого відтінку по краях. Існує кілька способів створення омбре на губах:

  • Корейські губи: як зробити омбре за допомогою помад:
    • Варіант 1. Підготуйте губи: нанесіть бальзам, зволожте та дайте йому увібратися. Обведіть контур губ олівцем у тон темнішого відтінку помади. Нанесіть темнішу помаду на центр губ. Візьміть світлішу помаду і нанесіть її на краї губ. Розтушуйте межі між кольорами за допомогою пензля або пальця.
    • Варіант 2. Використовуйте помади трьох близьких відтінків. Нанесіть темний відтінок на центр губ. Потім середній відтінок на середину губ, розтушовуючи його до країв. В кінці нанесіть найсвітліший відтінок на краї губ. Ретельно розтушуйте межі між кольорами.
  • Корейські губи: як зробити омбре за допомогою олівців для губ:
    • Варіант 1. Використовуйте 2-3 олівці для губ різних відтінків. Заштрихуйте губи темнішим олівцем. Візьміть світліший олівець і промалюйте ним контур губ і середину. Розтушуйте межі між кольорами за допомогою пензля або пальця.
    • Варіант 2. Використовуйте білий олівець для губ як основу. Нанесіть на центр губ темніший олівець. Візьміть світліший олівець і промалюйте ним краї губ. Розтушуйте межі між кольорами.
  • Корейські губи: як зробити омбре за допомогою тіней для повік:
    • Варіант 1. Нанесіть бальзам на губи і дайте йому увібратися. Нанесіть на центр губ темні тіні для повік за допомогою пензля. Візьміть світліші тіні для повік і нанесіть їх на краї губ. Розтушуйте межі між кольорами.
    • Варіант 2. Використовуйте 2-3 відтінки тіней для повік. Нанесіть темний відтінок на центр губ. Нанесіть середній відтінок на середину губ, розтушовуючи його до країв. Нанесіть найсвітліший відтінок на краї губ. Ретельно розтушуйте межі між кольорами.

Напевно, вам знадобляться поради фахівців. Для більш плавного переходу між кольорами на губах використовуйте пензель для розтушовування. Якщо ви використовуєте помади, перед нанесенням на губи можете їх трохи розігріти, щоб вони легше лягали. Для більш стійкого ефекту можна закріпити макіяж губ прозорою пудрою.

«Заціловані» губи

Ця техніка імітує ефект злегка покусаних губ, створюючи більш природний і ніжний образ, надає губам ніжного, романтичного вигляду, роблячи їх візуально пухкішими. Вибираючи продукт, орієнтуйтеся на наступні поради. Вибирайте тінти з водяною або гелевою текстурою. Вони рівномірно розподіляються, не скочуються та забезпечують натуральний ефект «зацілованих» губ. Помади потрібні кремові чи гелеві, з сатиновим чи вологим фінішем. Якщо віддаєте перевагу бальзаму для губ, вибирайте тонуючий відповідного відтінку.

Етапи корейського макіяжу «заціловані» губи:

  • Для початку нанесіть на губи консилер. Він нейтралізує чорний пігмент.
  • Потім обережно нанесіть тінт, помаду чи бальзам на центр губ.
  • Після цього використовуйте пальці або ватну паличку, щоб розтушувати продукт від центру до країв губ, створюючи плавний градієнт.
  • Насамкінець додайте трохи блиску в центр губ за допомогою блиску або хайлайтера.

Губи «кавунчик»

Ця техніка полягає в нанесенні темнішого кольору на центр губ і світлішого по краях, створюючи ефект кавунової скибочки. Відрізняється від техніки омбре більш чіткими лініями переходу та різними відтінками кольору.

Як зробити корейський макіяж Губи «кавунчик»:

  • Нанесіть праймер для губ. Це допоможе вашій помаді триматися довше і рівномірно лягати.
  • Використовуйте консилер, щоб приховати будь-які недосконалості на губах.
  • Намалюйте контур губ олівцем, підібраним у тон помади. Якщо у вас тонкі губи, ви можете використати білий олівець для губ, щоб зробити їх візуально повнішими. Спочатку малюєте білий контур, а по ньому вже кольоровий.
  • Нанесіть помаду. Виберіть яскраво-рожеву або червону помаду з матовим або атласним фінішем. Почніть з помади в центр губ, а потім розтушуйте її до країв. Але зазвичай, для більш яскравого ефекту, використовувати два кольори помади: темніший відтінок для центру губ і світліший відтінок для країв:
    • Яскраво-рожевий кавун – яскраво-рожева помада з матовим фінішем + трохи хайлайтера в центрі губ.
    • Червоний кавун – червона помада з атласним фінішем та трохи прозорого блиску для губ по всій поверхні.
    • Омбре кавун – 2 кольори помади: темніший відтінок для центру губ і світліший відтінок для країв.
  • Додати хайлайтер. Використовуйте хайлайтер, щоб додати сяйва центру ваших губ.
  • Завершіть макіяж. Нанесіть трохи прозорого блиску для губ, щоб додати об'єму.
  • Не забудьте закріпити макіяж губ фіксуючим спреєм.

Головне у корейському макіяжі губ – це природність. Не бійтеся експериментувати та підбирати кольори та техніки, які підходять саме вам.

Декілька корейських лайфхаків по догляду за шкірою обличчя

Кореянки отримують ідеальний макіяж і обличчя не тільки завдяки косметиці. Вони ретельно доглядають за шкірою обличчя, віями, бровами та губами.

Корейські лайфхаки для догляду за шкірою обличчя сьогодні знають і застосовують у всьому світі. Фірмовий багатоступінчастий догляд зазвичай включає кілька етапів, починаючи з очищення і закінчуючи пролонгованим доглядом. У ранковій рутині обов'язково присутність засобу з сонцезахисними фільтрами, коефіцієнти яких відповідають сонячній активності та специфіці косметичних засобів.

Багатоступінчастий догляд може здатися трудомістким, але кожен етап відіграє важливу роль у підтримці здоров'я та сяйва шкіри:

  • Подвійне очищення. Перший крок корейського догляду за шкірою – це подвійне очищення. Це означає, що спочатку потрібно видалити макіяж і сонцезахисний крем за допомогою гідрофільної олії або бальзаму, а потім очистити пінкою або гелем для вмивання. Якщо ваша шкіра жирна, подвійне очищення рекомендується і вранці.
  • Відлущування. Відлущування – це важливий етап для видалення відмерлих клітин шкіри та покращення текстури. Кореянки зазвичай використовують відлущувальні засоби 1-2 рази на тиждень. Таку ж кількість разів виконують і ензимний пілінг для губ.
  • Тонізація. Тонік допомагає відновити баланс pH шкіри після вмивання та підготувати її до нанесення наступних засобів догляду.
  • Есенція. Есенція – це концентрований засіб, що містить поживні речовини та антиоксиданти. Вона допомагає зволожити шкіру та покращити її стан. Європейці зазвичай пропускають цей етап, а якщо і виконують, то за допомогою тонера.
  • Сироватка. Сироватка – це гіперконцентрований засіб, який націлений на вирішення конкретних проблем шкіри, таких як сухість, зморшки, пігментація, акне.
  • Крем для обличчя. Денний, універсальний або нічний крем для обличчя забезпечує пролонговане (від 12 до 24 годин) глибоке зволоження та живлення шкіри. Наносьте крем для обличчя на шию та декольте. Ці зони часто забувають, але вони також потребують догляду.
  • Маска для обличчя. Маски для обличчя – це чудовий спосіб побалувати шкіру та дати їй додатковий заряд поживних речовин. Корейці використовують маски 1-2 рази на тиждень. Деякі чергують готові маски та саморобними натуральними, зробленими з йогурту, меду, вівсяних пластівців, овочів, ягід та фруктів. Більшість використовують охолоджуючі маски і патчі для очей. Вони допомагають зменшити набряклість та темні кола під очима. Особливою популярністю користуються бальзами та патчі для губ. Вони зволожують та розгладжують специфічну шкіру на губах.
  • Захист від сонця. Захист від сонячного ультрафіолетового опромінення – найважливіший крок у корейському догляді за шкірою. Всі корейці використовують сонцезахисний крем з SPF 30 або вище кожного дня, будь-якої пори року, навіть у похмуру погоду, і коли йде дощ або сніг.

Щоб зберегти здоров'я шкіри та максимально продовжити її молодість, кореянки також дотримуються додаткових рекомендацій. Вмиваються вони лише теплою водою. Після вмивання обличчя не труть, а промокують м'яким рушником. Усі намагаються пити більше води. Без внутрішньої гідратації шкіри зволожуючі засоби просто не працюють. Приділяється увага якості та кількості сну, від цього залежить швидкість регенерації шкіри. У меню входять продукти, корисні для шкіри. Медитації та СПА-процедури прибирають стрес і усувають запущені ним патологічні процеси.

Важливо! Корейська система догляду за шкірою – це не чарівна паличка-виручалочка. Щоб побачити результати, потрібен час. Але якщо ви будете дотримуватися цих порад, ваша шкіра стане більш здоровою, сяючою та молодою.

Корейський декоративний макіяж – зразок природності, свіжості та юності! Для більш глибокого занурення в тему вивчіть роботи таких корейських візажистів, як Pony Park, Go Woon Jung, Hyein Seo.

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів