Навіщо потрібні кислоти в домашньому б'юті-догляді за шкірою обличчя

Догляд для обличчя з кислотами в Кореї є одним з основних компонентів їх високоефективної багатоступінчастої системи, оскільки епідерміс азіатських жінок більш щільний, а сальні залози виробляють більше себуму. Правильно підібрані для вашого типу та стану шкіри кислоти, у домашньому догляді можуть дати результати салонної професійної б'юті-рутини.

Кислоти для обличчя – це група низькомолекулярних речовин, які чинять на шкіру специфічну дію. Більшість кислот є стимуляторами оновлення епідермісу та хімічного відлущування ороговілих клітин. Однак у цю групу входять і речовини, які чинять на шкіру обличчя та/або інші дії: відбілювання, зволоження, підвищення тонусу та еластичності, розгладжування зморшок.

Види кислот для обличчя

У класифікації кислот для обличчя косметологи виділяють органічні та неорганічні, розчинні та нерозчинні у воді, сильні та слабкі, стійкі та нестійкі, леткі та нелеткі,з вмістом і без вмісту кисню. Фахівці, які працюють у косметологічних салонах, також звертають увагу на кількість у кислоті кислих атомів водню.

А які кислоти потрібні для догляду обличчя в домашніх умовах? У такому випадку звертають увагу на назву кислоти і % її концентрації у складі засобу або на назву абревіатури групи кислот.

Кислоти для обличчя виділяють у такі групи:

AHA. Найпоширеніші у доглядовій косметиці представники групи альфа-гідроксильних кислот – різні види фруктових (яблучна, винна, лимонна тощо), гліколева, молочна, мигдальна. Рекомендуються для рутини за сухою та тонкою шкірою, у тому числі з нерівним рельєфом, ластовинням та іншого роду пігментацією, кератозом. Допустима концентрація AHA кислот у засобах для обличчя: 5-30%. Усі альфа-гідроксильні кислоти органічного/натурального походження. Їхні основні ефекти:

  1. відлущування;
  2. поверхневе зволоження;
  3. освітлення, усунення пігментації та тьмяності;
  4. вирівнювання рельєфу;
  5. протистояння фотостарінню.

BHA. З бета-гідроксильних кислот у доглядових засобах для домашнього догляду за шкірою обличчя в переважній більшості випадків є саліцилова кислота, виділена з кори білої верби. Її ефективно працююча та безпечна для шкіри обличчя концентрація – не менше 1% і не більше 2%. Рекомендується для догляду за проблемною, комбінованою, жирною або зі схильністю до жирності шкірою. Основні ефекти саліцилової кислоти:

  1. глибоке очищення;
  2. антибактерицидний вплив;
  3. пригнічення вироблення себуму;
  4. розчинення комедонів (чорних точок);
  5. усунення запалень, лікування акне та пост-акне,
  6. зменшення товщини рогового шару та глибини зморшок;
  7. вирівнювання рельєфу та тону, освітлення поверхневої пігментації.

PHA. Полігідроксильні кислоти – це високомолекулярні варіанти AHA кислот. Завдяки цьому вони проникають у шкіру довше та у меншій кількості. Рекомендуються засоби з PHA-кислотами для догляду за особливо чутливою та/або схильною до алергічних реакцій шкірою, за наявності куперозу, розацеа. Оптимальна концентрація PHA у домашній б'юті-рутині – 4-6%.

З'явилися доглядові засоби ліпо-бета-гідроксильної кислоти. LHA – це «м'який» варіант саліцилової кислоти, який з особливою делікатністю виконає глибоке очищення шкіри обличчя, не викликаючи її почервоніння та подразнення. Ефективна концентрація LHA: 0,3-2%.

До групи кислот для обличчя також відносять гіалуронову кислоту, яка насправді є полісахаридом, який добре зволожує шкіру. Аскорбінова кислота для обличчя, що знаходиться в доглядових засобах у високих концентраціях, дає потужний зволожуючий і антиоксидантний ефекти, і додається в засоби для вмивання, тонери, сироватки, крема, пілінг-скатки, маски. Але аскорбінка – це також не кислота. Речовина відноситься до групи вітамінів. Вітамін С кислотою називають за кислий смак, а аскорбіновою – через захист від цинги (ἀ + scorbutus, лат. = не цинга).

Найкращі кислоти для обличчя

У групі AHA кислот для обличчя, окрім фруктових, найбільшою популярністю у косметологів користуються азелаїнова, гліколева та молочна. Коротко розповімо про ефекти кожної із цих б'юті-кислот.

Азелаїнова кислота

Для обличчя азелаїнова кислота – це з доведеною ефективністю речовина, яка розчиняє та перешкоджає утворенню комедонів та незабруднених сальних пробок, допомагає прибрати акне та його наслідки. Азелаїнова кислота є основою для очищуючих емульсій, спеціалізованих сироваток, але її можна зустріти і в нічних кремах.

Гліколева кислота

Для обличчя гліколева кислота – це найкращий очищувач пор шкіри від жиру, за рахунок найменшого серед косметологічних кислот розміру молекул. Цей вид AHA-кислоти чудово сприймається сухою, комбінованою та зрілою шкірою. У низьких концентраціях омолоджує та перешкоджає фотостарінню. Доглядові засоби з високим % гліколевої кислоти для обличчя: пілінги та маски – видаляють пігментацію, свіжі шрами від прищів, розгладжують дрібні зморшки.

Молочна кислота

Для обличчя молочна кислота – це речовина, яка вкрай делікатно відлущує мертві клітини шкіри, тим самим м'яко стимулюючи її оновлення. Цей вид AHA-кислоти цінують за антибактерицидну дію, стимуляцію вироблення керамідів, підвищення тургору шкіри, утримання води в глибоких шарах, здатність швидко вирівняти тон і нехай і поступово, але прибрати пігментацію. Молочну кислоту для обличчя додають у пінки для вмивання, сироватки, крема, пілінги.

Кислоти для обличчя від прищів та кислоти для жирної шкіри обличчя

Якщо треба позбутися прищів, комедонів (чорних крапок), наслідків акне, пігментних плям і ластовиння, у доглядовому засобі повинні бути такі кислоти як: cаліцилова, азелаїнова, міристинова, мадекасова, стеаринова, лауринова. Ці кислоти мають не тільки потужний антибактерицидний ефект, але й дбайливо підсушують жирну шкіру, пригнічують вироблення себуму, звужують пори.

Як користуватися кислотами для обличчя

Косметологічні кислоти, особливо саліцилова, підвищують чутливість шкіри до ультрафіолетових променів. Тому включаючи в рутину засоби з кислотами потрібно дотримуватися таких правил:

  1. Після ранкового догляду з AHA/PHA кислотами захищати шкіру засобом із SPF-захистом від 30.
  2. Не застосовувати навесні та влітку в ранковому догляді BHA/LHA, а з жовтня до квітня обов'язково, навіть у похмуру погоду, користуватися засобом з SPF 50+.
  3. Не комбінувати в одній багатоступінчастій системі корейського догляду засоби, що містять саліцилову кислоту, ретинол, ефірні олії. Ретинол + саліцилова кислота – це майже 100% гарантія опіку чи появи пігментних плям. Ефірні олії нівелюють більшість корисних ефектів BHA і всі дії LHA.

Увага. Необхідно стежити, щоб загальна кількість одного виду кислот у ранковій/вечірній рутині не перевищувала допустиму концентрацію, безпечні значення які повторимо ще раз. AHA – не більше 30%, але краще менше 20%. Її «делікатні» похідні – PHA – ≤6%. У саліцилової (BHA) кислоти та її делікатної LHA версії граничні значення однакові – не більше 2%.

Засоби з кислотами для обличчя у магазині Azi

У нашому асортименті є продукти з кислотами для обличчя для усіх етапів щоденної та щотижневої корейської рутини.

Етап корейської схеми догляду за обличчямПриклад б'юті-засоби з кислотою

Кислоти для обличчя (Корея, Японія, Китай, Канада)

ОчищенняПінки для вмивання:

з аскорбіновою кислотою;

з гіалуроновою кислотою;

з молочною (ВНА) кислотою;

з нікотиновою кислотою;

з міристиновою, стеариновою и лауриновою кислотами;

з гіалуроновою, стеариновою і лауриновою кислотами.

Гелі для вмивання:

з саліциловою кислотою (0,5%);

з нікотиновою кислотою;

з гіалуроновою і лауриновою кислотами;

з гіалуроновою кислотою;

Емульсія с азелаїновою кислотою (10%).

ТонізуванняТонери:

з гіалуроновою кислотою;

з гіалуроновою і саліциловою кислотою;

з саліциловою кислотою(0,4%);

з гліколевою і гіалуроновою кислотою;

з нікотиновою кислотою;

Лосьйон з саліциловою кислотою.

Спрей з аскорбіновою кислотою (3-O-Ethyl Ascorbic Acid).

Підготовка до живленняСироватки для обличчя з кислотами:

саліциловою (2%);

саліциловою і гіалуроновою;

аскорбіновою (15%) і гіалуроновою;

гіалуроновою;

молочною і гіалуроновою;

гліколевою, гліколевою (10%);

азелаїновою, азелаїновою (10%);

нікотиновою, гіалуроновою і мадексовою;

нікотиновою (10%).

ЖивленняКрем з кислотою:

гіалуроновою (ранок/вечір);

гіалуроновою (8 видів);

нікотиновою;

аскорбіновою і гіалуроновою;

стеариновою і гіалуроновою (ефект ботоксу).

Емульсія с азелаїновою кислотою (10%).

Нічний доглядКрем с кислотою:

гіалуроновою;

гіалуроновою (інноваційна формула Hyalo Oligo);

гіалуроновою (5 видів);

аскорбіновою;

азелаїновою (4%);

нікотиновою і гіалуроновою.

Корейский лікарський освітолюючий крем з гіалуроновою кислотою і цетеариловим спиртом.

Пілінг

1 раз в тиждень – для сухої та нормальної шкіри

2 рази на тиждень – для жирного типу шкіри обличчя

Пілінги з кислотами:

молочною (10%);

саліциловою (4%);

мигдальною (10%);

гліколевою (7%);

гліколевою (23%);

гліколевою, молочною, яблучною;

комплекс: 0,75% BHA + 3,3% АНА

комплекс: 2% BHA + 30% АНА (гліколева, молочна, лимонна, яблучна) + гіалуронова кислота.

комплекс: 2% BHA + 30% AHA (саліцилова, гліколева, молочна, лимонна).)

Пілінг-скатка з гіалуроновою і фруктовими кислотами.

МаскиГелева маска з саліциловою кислотою.

Нічна маска з гіалуроновою кислотою.

Маска альгінатна с аскорбиновой и фруктовыми кислотами.

Маска-стік від висипань з саліциловою кислотою.

Подвійна грязьова маска з гліколевою кислотою.

Онлайн магазин азіатської косметики Azi – найкращі засоби з кислотами для обличчя з Кореї, Японії та Китаю від відомих виробників та за доступними цінами!

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів