Як правильно очищати шкіру обличчя вранці та ввечері

Щоденне і, що важливо, правильне очищення шкіри обличчя – невід'ємна частина процедур догляду, які продовжать молодість і допоможуть виглядати бездоганно з мінімальною кількістю декоративної косметики. Чим, як і наскільки часто потрібно очищати шкіру обличчя?

Чим очищати шкіру обличчя?

Туалетне мило, якщо воно не виготовлене спеціально для очищення обличчя, має інший рівень pH. Це посилює сухість чи жирність епідермісу, робить його чутливішим. Тому обличчя очищають міцелярною водою, гідрофільною олією, спеціальними пінкою, мусом, молочком, бальзамом, гелем, кремом, гомажем, маскою, пілінгом, ензимною пудрою, скрабом. Тим, хто знаходиться в дорозі, провести ранкове або вечірнє очищення допоможуть спеціальні серветки.

Ми звикли, що кожному типу шкіри (дерми) потрібний свій догляд. Азіатська рутина, у тому числі корейські доглядові засоби, в переважній більшості підходять для будь-якого типу шкіри. А ось європейські та американські виробники випускають не такі універсальні б'юті-продукти. Тому даємо відповіді на запитання, якщо на вашому туалетному столику у ванній кімнаті стоять засоби для очищення шкіри обличчя, вироблені в ЄС, Україні чи США:

  1. Чим очищати жирну шкіру обличчя? Використовуйте гідрофільну олію та легкий гель або олію-гель.
  2. Як краще очищати шкіру обличчя сухого типу? Вибирайте міцелярну воду чи молочко.
  3. Як правильно очищати комбіновану шкіру обличчя? На початку ритуалу обробляйте жирні зони чола та носа гідрофільною олією, а потім очищайте все обличчя пінкою.

Власницям нормального типу шкіри обличчя для очищення підійдуть спеціалізовані б'юті-продукти з будь-якою текстурою та компонентами, у тому числі з фруктовими кислотами.

Після очищення промийте обличчя водою кімнатної температури. Якщо не влаштовує якість води з-під крана, застосовуйте покупну бутильовану, слабко мінералізовану. Витирати обличчя краще не рушником, а мусліновими серветками.

Як часто потрібно очищати дерму обличчя

Жінкам, що живуть у мегаполісах, косметологи рекомендують робити:

  1. поверхневе очищення шкіри обличчя – щодня, вранці та ввечері;
  2. глибоке очищення пілінгами, спеціальними масками, скрабами – 1 раз на тиждень для сухої та нормальної та 2 рази на тиждень для жирної дерми.

При схильності до утворення комедонів епідерміс 1 раз на тиждень додатково очищають засобом, у назві якого є уточнення "від чорних крапок".

Чому важливо очищати шкіру обличчя вранці

Ранкове очищення шкіри обличчя необхідне, тому що воно прибирає з епідермісу залишки нічного крему і себум, що виробився протягом ночі, в яких присутні бактерії та мікроорганізми з подушки. Без очищувальної процедури ви спершу "нагодуєте" їх живильною основою, а потім "запечатаєте" на цілий день шаром декоративної косметики та захистите від згубних UV-променів. Тому відсутність ранкового очищення – це гарантія виникнення запалень, почервоніння, висипання.

Крім цього, ранковий очисний ритуал допомагає "розбудити" епідерміс, покращуючи поглинання ним корисних речовин із поживних лосьйонів, бальзамів, сироваток та кремів. Тому після очищення тонус дерми обов'язково підвищують підходящим тонером.

Як правильно очищати шкіру обличчя перед сном

На відміну від ранкової вечірня рутина починається зі зняття декоративної косметики. Особливу увагу приділяйте тому, щоб засіб для очищення шкіри обличчя ефективно видаляв декоративну косметику.

Купуючи водостійкі тональники, рум'яна, тіні, туш і помади, купуйте відразу ж спеціальні змивки, після чого доочищуйте шкіру підходящим для неї засобом – пінкою, мусом, гелем.

"Звичайна" декоративна косметика ефективно знімається очищуючими засобами, з жирною основою – молочком, вершками, гідрофільним маслом. Деякі тональні креми добре змиваються міцелярною водою або танучими гелями. Зону навколо очей очищати від декоративної косметики краще за допомогою спеціальних засобів, призначених для тонкого та особливо ніжного епідермісу цієї зони.

Корейське очищення шкіри обличчя: етапи, засоби, регулярність

Тим, хто тільки готується перейти до багатоступінчастої корейської б'юті-рутині, розкажемо, а ті, хто вже практикують такий догляд, можуть звіритися, наскільки їхні дії відповідають придуманим у Південній Кореї косметологічним правилам очищення шкіри обличчя.

Перший етап корейської системи догляду шкіри обличчя – це очищення. Складається ця процедура з 2-х сходинок, опис яких загалом і дасть відповідь на питання, що часто задається "чим очищати шкіру обличчя кожного дня по-корейськи?":

Очищення гідрофільною олією. Масаж шкіри обличчя цим засобом ефективно прибирає декоративну косметику або її залишки, жир, а також масляні забруднення шкіри, з якими не можуть впоратися доглядові продукти на водній основі. Після 1-2 хвилинного легкого масажу, перед другою сходинкою очищення, олія обов'язково змивається водою. Відбувається це легко, тому що при контакті з водою гідрофільна олія перетворюється на білу піну і легко змивається, не залишаючи масляної плівки.

Очищення спеціальною пінкою або гелем для очищення обличчя. Основа цих б'юті-продуктів водна, тому вони ефективно прибирають піт та бруд.

Ця 2-ступінчаста процедура виконується щодня та обов'язкова і вранці, і ввечері.

Третій етап очищення по-корейськи – пілінг. Він проводиться 1-2 рази на тиждень, не частіше. Кореянки воліють користуватися гель пілінгами (пілінг-скатками).

Товари для очищення шкіри обличчя

В асортименті нашого магазину є весь спектр засобів для очищення шкіри як для щоденної, так і для щотижневої рутини:

на кожен день:

  1. гідрофільна олія для очищення шкіри – винайдена в Кореї і стала бестселером серед очисних б'юті-продуктів:
  2. з екстрактом гамамелісу, Holika Holika, Корея;
  3. із екстрактом листя чорного чаю, бренд VEZE, Китай;
  4. з пробіотиками та колагеном, Medi-peel, Корея, SKINIDEA;
  5. делікатні очищаючі пінки:
  6. багатофункціональна пінка для очищення шкіри обличчя, BIOAQUA, Китай;
  7. очищаюча пінка проти акне, Veze, Китай;
  8. пінка від чорних крапок, Etude House, Корея;
  9. гелі для очищення обличчя;

засоби для очищення шкіри обличчя 1-2 рази на тиждень:

  1. скатки – гель пілінги для очищення шкіри обличчя:
  2. з муцином равлика, FORTHESKIN, Корея;
  3. з колагеном, FORTHESKIN, Корея.

Періодично, залежно від стану епідермісу, замість гель-скаток кореянки роблять маски для очищення шкіри. У нашому магазині популярністю користуються спеціальна стік-маска з екстрактом баклажана (бренд Veze, Китай) та крем-маска для видалення чорних крапок (бренд LANBENA, Китай).

Інтернет-магазин азіатської косметики Azi – б'юті-рутина преміальної якості для очищення шкіри обличчя відомих та шанованих косметологічних брендів!

Коментарі (0)

На даний момент немає коментарів